Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Όλη η πόλη γύρω από την τεχνολογία Συνεργασία ΑΖΚ ΑΕ & ΕΑΠ Online εκπαίδευση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
 Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. (Α.Ζ.Κ. Α.Ε.) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Σχολή Θετικών Επιστημών και
Τεχνολογίας) και πιο συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο (Summer School) με θέμα «Τεχνολογίες Ασύρματων και Κινητών Επικοινωνιών & Εφαρμογές Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού».

Τα Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (ΣΔΥ) (Mobile and Pervasive Computing Systems) επιτρέπουν την πρόσβαση και χρήση πληροφοριών και υπηρεσιών οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με τον καταλληλότερο τρόπο, ενισχύοντας σημαντικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τροποποιώντας δραματικά κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα συστήματα αυτά είναι «εξαφανισμένες» μέσα στο περιβάλλον στο οποίο διεξάγονται οι δραστηριότητες τις οποίες εξυπηρετούν – παρέχονται δε με τρόπο έξυπνο, προσαρμοζόμενο, διαρκή, διακριτικό και ασφαλή.

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στις 8-20 Σεπτεμβρίου 2014, υιοθετώντας τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνδυάζει μελέτη από απόσταση την 1ηΕβδομάδα  (8-14 Σεπτεμβρίου) και δια ζώσης διαλέξεις τη 2η Εβδομάδα (15-20 Σεπτεμβρίου) στις εγκαταστάσεις της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται και λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. «Thessaloniki Smart up Innovation Hub» με στόχο την υποστήριξη νεοφυών επιχειρηματιών.

Το 1ο ΘΣ-ΣΔΥ απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ή άλλων συναφών ειδικοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Θερινού Σχολείου http://sdy.eap.gr/summerschool/.

Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος (ΕΕL.BE). 

Υποστηρικτής: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ.

Χορηγοί: Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Barestau Planetarium, Olympia Electronics, Εκδόσεις Τζιόλα.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΤV 100- FM 100, KA-BUSINESS, Αγγελιοφόρος της Κυριακής  & agelioforos.gr.