Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - Ο μαέστρος Νίκος Πατρής για τη μουσικοχορευτική παράσταση «Κατερίνη, ο τόπος και οι άνθρωποι»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο μαέστρος Νίκος Πατρής για τη μουσικοχορευτική παράσταση «Κατερίνη, Ο Τόπος - Οι Άνθρωποι»

«Η παράσταση «Κατερίνη, Ο Τόπος – Οι άνθρωποι» από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Καζταρίδη
ήταν μια πανδαισία μουσικής, τραγουδιών, χορών, χρωμάτων, ηχοχρωμάτων και ποίησης που μάγεψε και καθήλωσε όλους τους θεατές. Απολαύσαμε τη μουσική ιστορία της Κατερίνης, μια μουσικοθεατρική παράσταση που διατρέχει την ιστορία της, αναζητώντας μέσα στον χρόνο τους πολλούς και διαφορετικούς «ήχους» της πόλης. Έχω πει κι άλλες φορές ότι η μουσική είναι μια γλώσσα πανανθρώπινη, που άλλοτε συναρπάζει, άλλοτε γαληνεύει, και  δεν αφήνει ήσυχη ούτε τη συνείδησή μας, ούτε τον πνεύμα μας, ούτε την καρδιά μας.
Ήταν μια θαυμάσια πρωτοβουλία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, με συμπαραγωγό το  Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων της Κατερίνης, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη, στ΄ αυτιά και στα μάτια των τυχερών Πιεριέων που την έζησαν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου, και τον κ. Γιώργο Χανδόλια, σκηνοθέτη της παράστασης, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου για να έχω την επιμέλεια των τραγουδιών και τη διεύθυνση όλου αυτού του έργου».