Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Το Mediterranean College προσφέρει πρώτο σπουδές BSc (Hons) in Mechanical Engineering στην Ελλάδα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Mediterranean College
Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) in Mechanical Engineering του Mediterranean College παρέχει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική βάση στις θεμελιώδης αρχές της μηχανικής και εφαρμογών αυτής στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον. Οι σπουδαστές θα οδηγηθούν προς την εκμάθηση θεωριών κι εργαλείων στα κάτωθι (μεταξύ άλλων)

·        στις βασικές αρχές της μηχανικής,
·        στο μηχανολογικό σχεδιασμό μέσω υπολογιστή,
·        στη μοντελοποίηση διατάξεων, υλικών και διεργασιών,
·        στη διαχείριση μονάδων παραγωγής,
αντικείμενα που είναι απαραίτητα στον επαγγελματία μηχανολόγο μηχανικό που επιθυμεί να είναι ανταγωνιστικός στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιείται.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα σπουδών παρέχει εμβάθυνση και σε μαθήματα σχεδίου, σχεδιασμού και μοντελοποίησης με τη χρήση των σύγχρονων σχεδιαστικών εργαλείων της αγοράς (π.χ Solidworks, Inventor, κ.α.), όπου οι φοιτητές μαθαίνουν να παράγουν καλύτερα σχέδια κατά τον κύκλο ανάπτυξης προϊόντος, σε ταχύτερο χρόνο και με μικρότερο κόστος.
Στο σύνολό του το πρόγραμμα σπουδών είναι δομημένο γύρω από τη βασική φιλοσοφία που διέπει τον σύγχρονο μηχανικό της έρευνας ή του πεδίου: την επίλυση προβλημάτων. Αυτή η προσέγγιση προετοιμάζει τους σπουδαστές για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία και είναι επικεντρωμένη στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Το Mediterranean College προσφέρει από το 2012 το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον τομέα της Μηχανικής σε επίπεδο BSc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Derby. Το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι προσαρμοσμένο τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην Ελληνική νομοθεσία, γεγονός που επιτρέπει στους αποφοίτους να εργαστούν σε όποια χώρα επιθυμούν και τους διευκολύνει στη διαδικασία αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους στην Ελλάδα.
Οι κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Mechanical Engineering μπορούν να εργαστούν σε:
  • βιομηχανίες,
  • τεχνικές/ κατασκευαστικές εταιρίες & γραφεία,
  • μελετητικές εταιρίες & γραφεία,
  • εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
  • αντιπροσωπείες αυτοκινήτων/σκαφών,
  • εταιρίες εμπορίας μηχανολογικού εξοπλισμού,
  • επισκευαστικές εταιρίες,
  • ναυτιλιακές εταιρίες,
  • εργαστήρια,
  • εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και
ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα διδάσκεται στην Ελληνική (2 πρώτα έτη) και στην Αγγλική (2 τελευταία έτη), ώστε οι φοιτητές να εισάγονται ομαλά και σταδιακά στις σπουδές στην Αγγλική γλώσσα. Οι απόφοιτοι του προγράμματος, ως κάτοχοι πτυχίου Βρετανικού πανεπιστημίου, θα έχουν τελειοποιήσει τη χρήση της Αγγλικής σε γραπτό και προφορικό λόγο με σαφή τεχνολογική κατεύθυνση και οι γνώσεις τους στη γλώσσα πιστοποιούνται σε επίπεδο Proficiency.
Για πληροφορίες & εγγραφές απευθυνθείτε στο Mediterranean College τηλ: 800 11 939393
Από κινητό:
ΑΘΗΝΑ: 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 287779 ή στη σελίδα


http://www.medcollege.edu.gr