Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο είναι το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... onlycy.com
Το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα «Hartsfield – Jackson» παρουσίασε τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο το 2013, σύμφωνα με έρευνα με αντικείμενο την εναέρια κυκλοφορία, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Περίπου 94 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου της Ατλάντα, καθιστώντας το ως το πλέον πολυσύχναστο, παρά τη μείωση της κίνησης κατά 1,1% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της naftemporiki.gr
Με βάση τη μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα το «Airports Council International», φορέας των αεροδρομίων του πλανήτη, τη δεύτερη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, από όπου πέρασαν περίπου 84 εκατομμύρια ταξιδιώτες.
Το αεροδρόμιο «Heathrow» του Λονδίνου, ο διεθνής αερολιμένας του Τόκιο, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο «O’Hare» του Σικάγο συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση, φιλοξενώντας μεταξύ 67 και 72 εκατομμύρια επιβατών το 2013.
«Παρά τις δυσκολίες, ο αριθμός των επιβατών ξεπέρασε τα 6 δισεκατομμύρια το 2013», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του «Airports Council International» Άντζελα Γκίτενς.