Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ανεξάρτητη δικαιοσύνη : Η κυβέρνηση ΔΙΟΡΙΣΕ τον καινούργιο πρόεδρο του Άρειου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Επιτρόπο Επικρατείας

Δηλαδή η εκτελεστική εξουσία εκτέλεσε …την δική της εντολή και διόρισε τους επικεφαλής της ανεξάρτητης κατά τα άλλα δικαιοσύνης. Και τι έγινε που το σύνταγμα λέει ότι το
πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι η κυβερνητική μονοκρατορία και ότι η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια οι αποφάσεις των οποίων εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού και όχι της κυβέρνησης ;;;
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μορφή του πολιτεύματος
Άρθρο 1και 26
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα, ΔΗΛΑΔΗ η νομοθετική λειτουργία από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.
Νέοι Πρόεδροι Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και Επιτρόπου Επικρατείας
Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, επέλεξε τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.
Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος.
Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.
Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.
Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.
Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.
Μετά τον διορισμό της, εννοείται ότι η νέα ηγεσία της ανεξάρτητης δικαιοσύνης έγινε δεκτή και από τον Κ. Παπούλιας, πρόεδρος της δήθεν δημοκρατίας μας….
Η είδηση από την naftemporiki
“Τους νέους ανώτατους δικαστές δέχθηκε σήμερα (09 Σεπτεμβρίου 2014) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 
Αφού τους συνεχάρη τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης. «Νομίζω ότι η ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι βασικό σημείο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την αξιοσύνη τους. «Είμαι βέβαιος ότι είσθε άξιοι δικαστές και κάνετε αυτό που επιττάσει το καθήκον σας. Να υπηρετήσετε τους δημοκρατικούς θεσμούς, προστατεύοντας τους αδυνάμους και γενικότερα να συμβάλλετε στη μάχη για να βγούμε από τη κρίση με δίκαιες αποφάσεις».
Τον νέο πρόεδρο, τους αντιπρόεδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον γενικό επίτροπο Επικρατείας συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.” (–> ο οποίος ήταν Αρεοπαγίτης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Διορισμένος δηλαδή και εκεί … )