Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
 Χειροτονία διακόνου τέλεσε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους,
Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Συγκεκριμένα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μεσαίας Μηλιάς, χειροτονήθηκε διάκονος ο Μοναχός Παντελεήμων (κατά κόσμον Χρήστος) Τσαραπατσάνης, απόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου η μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.
Ο νέος διάκονος στην προσφώνησή του, πριν τη χειροτονία, αναφέρθηκε στο μυστήριο τςη ιερωσύνης, καθώς και στην πολυετή γνωριμία του με τον Μητροπολίτη Κίτρους, τον οποίο είχε και καθηγητή. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, απευθυνόμενος στον νέο διάκονο, επισήμανε τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ ιερωσύνης και της σταυρικής θυσίας του Κυρίου, καθώς βρισκόμαστε στη μεθέορτη περίοδο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Τόνισε ότι ο κληρικός δεν χειροτονείται για να εξυπηρετήσει τον εαυτό του και προσωπικές ανάγκες, έστω και πνευματικές. Γίνεται κανείς κληρικός για να διακονήσει τον Θεό και την εικόνα του, τον άνθρωπο.
Κατά τη χειροτονία προσήλθαν ομαδικά πολλοί συγγενείς και φίλοι του νέου διακόνου από την πατρίδα του, το χωριό Βασιλική Καλαμπάκας, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και τις Σέρρες. Επίσης, συμμετείχαν καθηγητές και φοιτητές από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή, καθώς είναι ο μοναδικός Ενοριακός Ναός που τιμάται στον Άγιο Ευστάθιο.