Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αποτελέσματα ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, καθώς και ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα

Αποτελέσματα εντατικών ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, καθώς και ατόμων που διαμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια

Εντατικοί έλεγχοι για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, καθώς και ατόμων που διαμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια
Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παράνομης διαμονής στην χώρα κ.α.
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, καθώς και την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής, αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων:
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής, συνελήφθη στη Χαλκιδική, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 2,8 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, σε χωριό των Σερρών, συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 19,1 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χαλκιδικής και Ημαθίας, συνελήφθησαν, για ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο άτομα για κλοπή.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης, συνελήφθη ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, στην Ειδομένη Κιλκίς, διότι σε αστυνομικό του έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού το οποίο ήταν πλαστό.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πέλλας και Πιερίας, συνελήφθησαν 5 άτομα οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια .
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.