Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Σταθερός μισθός ημιαπασχόλησης 350€ στην Ελλάδα του 2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
2,8εκ Ελληνες πλήττονται από τήν φτώχεια περισσότεροι απο 1,2εκ. είναι ουσιαστικά ανεργοι ενω νέοι ανθρωποι με πτυχία προσλαμβάνονται μετά την κατάργηση των
εργασιακών σχέσεων και ατομικών δικαιωμάτων με 350€ με 5ωρη εργασία δηλ.μισθό πείνας που σημαίνει δεν.μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βιοτικές ανάγκες τους.
Οι δείκτες μακροχρόνιας ανεργίας είναι εφιαλτικοί καθώς οι άνεργοι ηλικίας 20 με 30 ετών  με προσόντα και εξειδίκευση αυξάνονται ιλιγγιωδώς Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ωμών παρεμβάσεων από την μνημονιακή Κυβέρνηση στήν εργατική νομοθεσία που επιτρέπει στους κάθε λογής εργοδότες να εκμεταλλεύονται νέα παιδιά με εξευτελιστικούς όρους ,έχει μετατραπεί η πτωχευμένη χρεοκοπημένη και ξεπουλημένη Ελλάδα των ψευδομεταρρυθμίσεων σε υποανάπτυκτη αφρικανική χώρα την ίδια ώρα όμως διορίζονται σε ΝΠΔΔ η σε άλλες έμμισθες θέσεις ημέτεροι και γαλάζια παιδιά με πλήρη αναξιοκρατία.
Αυτήν την  απεχθή κατεστραμμένη Ελλάδα των ατομικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας της φτώχειας  και της ευνοιοκρατίας με μακροχρόνια άνεργους  και ευέλικτες μορφές ανασφάλιστης εργασίας θα μας κληροδοτήσουν οι  κ. Σαμαράς Βενιζέλος με συμβάσεις χαμηλών αποδοχών και δικαίωμα απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις έχοντας δημιουργήσει την γενιά των 350 ευρώ.
Ο  κατώτατος μισθός και οι συνθήκες εργασίας με εργοδότες να μην καταβάλλουν έχοντας αποθρασυνθεί κυριολεκτικά ασφαλιστικές εισφορές προσδιορίζουν το βιοτικό αλλά και το επίπεδο πολιτισμού μίας χώρας με κατώτατο μισθό της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  μειωμένο δραματικά πέραν του 25%που δέν συναντάται σε καμμία  σύγχρονη χώρα της ΕΕ.
Είναι ντροπή, όνειδος να μιλούν στήν καταρρέουσα Κυβέρνηση αυτή για ανάπτυξη το μόνον που κατόρθωσαν είναι οτι έχουν ξεσαλώσει καταλαμβάνοντας το Δημόσιο με προκλητικούς κομματικούς διορισμούς αγράμματων και αστοιχείωτων δεξιών κομματαρχών και παρατρεχάμενων της δεξιάς που κομπορρημονούν δημόσια σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρομάρα τους, προκαλώντας μόνον την θυμηδία και αγανάκτηση όσων υποφέρουν απο τους εκτακτους φόρους  και τόν ΕΝΦΙΑ αλλά και την ανεξέλεγκτη  ακρίβεια 
Προτρέπω τούς νέους με σπουδές να εγκαταλείψουν  οριστικά την Ελλάδα  της κηδεμονίας διότι το 2017 ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι ακόμη χαμηλότερος με βάση εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι βέβαιο ότι θα συρρικνωθεί περαιτέρω το εισόδημα του μέσου Έλληνα ενώ θα κερδοσκοπούν όσοι κερδίζουν από αυτό το νέο τριτοκοσμικό εργασιακό καθεστώς που επιβάλλει η Τρόικα.
Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην Ελλάδα για τον εργαζόμενο δικαιολογημένα φεύγει στο εξωτερικό το εργατικό δυναμικό  έχουν καταλυθεί τα πάντα, στην πρωτεύουσα  Αθήνα οδηγούν ταξί απο το Μπαγκλαντές η το Πακιστάν.
Είναι ανήθικο ανέντιμο απέναντι ατούς νέους ανθρώπους υψηλής μόρφωσης να επιφυλάσσεις  με νομοθετικά εκτρώματα τέτοια απάνθρωπη  εργασιακή μεταχείριση.
Η  νεοφιλελεύθερη   αμετανόητη και αντιλαϊκή άθλια ΝΔ έγινε 40 χρόνων όμως μάλλον δεν ενηλικιώθηκε , μυαλό δεν έβαλε  ακόμη με βάση τα πεπραγμένα της 
Εύχομαι γρήγορα να  αφυπνισθούμε να απαλλαγούμε από αυτήν την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και απαλλαγμένοι από ιδεολογικές περιχαρακώσεις  και ιδεοληψίες ξεπερασμένες στηριγμένοι στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις  ενωμένοι να συγκροτήσουμε  σύγχρονο κράτος δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης.

β.Νουλέζας.δικηγόρος.