Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΤΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Τιμήθηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας στην Π.Ε.Πιερίας
Τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με κάθε επισημότητα τίμησε η Περιφερειακή
Ενότητα Πιερίας. Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε τρισάγιο και εκφωνήθηκε ομιλία σχετική με την ημέρα από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Πιερίας Στέφανο Μπιτόπουλο.



Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Εκπρόσωπο της Βουλής κ. Δημήτριο Χριστογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου,
τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον  Αστυνομικό Διευθυντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον εκπρόσωπο της ΝΟΔΕ Πιερίας και εκπροσώπους των Συλλόγων Μικρασιατών και Πολιτιστικών Συλλόγων.


Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.


Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας από το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εγκαινίων της ονομασίας “ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ” στο χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο Μικρασιατών Πιερίας.