Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Νότη Μαριά για το ελληνικό χρέος - Στην Ευρωβουλή το θέμα των χημικών όπλων της Συρίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Παρέμβαση του Νότη Μαριά για το ελληνικό χρέος.
Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 12-9-2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις  Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, με
αντικείμενο το κρατικό χρέος, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής Καθηγητής Nότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Νότης Μαριάς, μεταξύ άλλων, ανέλυσε την έννοια του επονείδιστου χρέους, καθώς επίσης και αυτές του παράνομου χρέους, του μη νομιμοποιημένου χρέους και του μη διαχειρίσιμου (μη βιώσιμου) χρέους.
Αναφερόμενος στο επονείδιστο χρέος επισήμανε ότι με βάση τη σχετική θεωρία που ανέπτυξε ήδη από τη δεκαετία του 1920 ο γνωστός Ρώσος Καθηγητής Alexander Nahum Sack, τρεις είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία «επονείδιστου χρέους»:

1. Ο δανεισμός να έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο, χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών, στη βάση μιας λεόντειας σύμβασης.

2. Τα δάνεια να μην χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας, αλλά, αντίθετα, να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος.

3. Ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’ αυτή την κατάσταση και παρά ταύτα να προχώρησε στο δανεισμό.

Όμως και η ίδια η υπερχρέωση της χώρας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η οποία προέκυψε μετά την ένταξή της στην Ευρωζώνη, οφείλεται σε παράνομες ενέργειες των εποπτικών Αρχών της ΕΕ, οι οποίες αν και γνώριζαν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα κριτήρια του Μάαστριχτ, εντούτοις έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να συνεχίζεται η απρόσκοπτη εξαγωγή γερμανικών και γαλλικών καταναλωτικών προϊόντων και βιομηχανικού εξοπλισμού στην πατρίδα μας.
Έτσι, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και αυτό πλέον το έχει συνομολογήσει ακόμη και ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο οποίος στη διάρκεια συζήτησης με τους Ευρωβουλευτές του ECR και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Ν. Μαριά, επιβεβαίωσε παλαιότερη δήλωσή του ότι γνώριζε την επερχόμενη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα αφού συζητούσε για το πρόβλημα αυτό με τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τον Τρισέ της ΕΚΤ και με την Επιτροπή ενώ ταυτόχρονα γνώριζε πως Γερμανία και Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσε να το πει δημόσια.
Έτσι λοιπόν, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, εφόσον ο Γιούνκερ, οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα αν και γνώριζαν ότι υπερχρεώνεται η Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν Γερμανοί και Γάλλοι, αποδεικνύεται καθαρά πλέον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και γι’ αυτό μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση του πατριωτικού δημοκρατικού τόξου πρέπει άμεσα να το διαγράψει.
Επίσης, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η αντιμνημονιακή αυτή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει αποζημίωση από την τρόικα για την τεράστια καταστροφή που έχει επιφέρει με τα μνημόνια στην πατρίδα μας.

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές να στηρίξουν στην Ευρωβουλή την ίδρυση ενός Intergroup για το κρατικό χρέος.


 Ο Νότης Μαριάς φέρνει ξανά στην Ευρωβουλή το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλυτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα της εν κρυπτώ υδρόλυσης πάνω στο Cape Ray.

Ερώτηση  για τα ακριβή αποτελέσματα της εν κρυπτώ καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω επί του πλοίου του αμερικανικού ναυτικού Cape Ray, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα στη Μεσόγειο, κατέθεσε στις 12/09/2014 στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς.
Με την Ερώτησή του ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, ζητά να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον του εγχειρήματος της εν κρυπτώ υδρόλυσης.
Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς, τα αποτελέσματα των επιπτώσεων της υδρόλυσης θα είναι εμφανή μετά από πέντε χρόνια με ενδεχόμενες επιπτώσεις στη μόλυνση του περιβάλλοντος και της θάλασσας και αρνητικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από το φθοριούχο νάτριο.
Μάλιστα, η επικινδυνότητα του εγχειρήματος επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι ενόψει της υδρόλυσης τέθηκε «σε εφαρμογή πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων». Παρά λοιπόν τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Αμερικανικού Πενταγώνου περί επιτυχούς ολοκλήρωσης της υδρόλυσης, έχει προκληθεί ανησυχία στους κατοίκους της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως και της Ιταλίας, αφού καμία ειδική ενημέρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.
Για το λόγο αυτό, ο Νότης Μαριάς ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποια είναι τα ακριβή αποτελέσματα της παραπάνω υδρόλυσης καθώς και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον και στη θάλασσα στο μέλλον.
Ταυτόχρονα, ζητά από την Επιτροπή να διαβεβαιώσει ότι διασφαλίστηκε η τήρηση των αναγκαίων κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

“Ως γνωστόν η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με την αμφιλεγόμενη μέθοδο της υδρόλυσης επί του πολεμικού πλοίου των Η.Π.Α. MV Cape Ray εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων (ΟΑΧΟ)  στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι των κρατών μελών της Ε.Ε.
Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εν όψει της υδρόλυσης τέθηκε «σε εφαρμογή πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων». 
Παρά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Αμερικανικού Πενταγώνου περί επιτυχούς ολοκλήρωσης του εγχειρήματος η εν κρυπτώ υδρόλυση έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως και της Ιταλίας, αφού καμία ειδική ενημέρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής  αν και είναι γνωστό ότι τα αποτελέσματα των επιπτώσεων της υδρόλυσης θα είναι εμφανή μετά από 5 χρόνια με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην μόλυνση του περιβάλλοντος και της θάλασσας  και αρνητικές  συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από το φθοριούχο νάτριο.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1) Ποια τα ακριβή αποτελέσματά της ως άνω υδρόλυσης και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και στη θάλασσα στο μέλλον;
2) Μπορεί να διαβεβαιώσει ότι διασφαλίστηκε η τήρηση των αναγκαίων κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης;