Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2014 για το Δήμο της Κατερίνης από τον "Άλλο Δρόμο για τον Δήμο Κατερίνης"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού
Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης
Η Συγκρότηση του αντιπροσωπευτικού προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
σηματοδοτούν για τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ την ενδιάμεση αφετηρία αλλά και την συνέχεια μίας προσπάθειας που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2014 για το Δήμο της Κατερίνης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με πλήρη ευθύνη και συναίσθηση του ρόλου της μείζονος αντιπολίτευσης, με την συμμετοχή 9 Δημοτικών Συμβούλων, 23 τοπικών συμβούλων και δεκάδων  ανιδιοτελών και δημιουργικών μελών  και φίλων  του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, θα επιμείνουμε στους δύο ήδη διακηρυγμένους άξονες δράσης που έχουν ανάγκη η πόλη, τα χωριά, ο Δήμος και ο τόπος μας. Στο μυαλό μας ήταν και θα παραμείνουν ως προτεραιότητα οι άνθρωποι αυτού του τόπου, οι αγωνίες, τα προβλήματα τους και οι ανάγκες τους.


  1. Ουσιαστική, αποτελεσματική και σκληρή όταν πρέπει και όχι ως μανιέρα τυποποιημένων συμπεριφορών, αντιπολίτευση στην Δημοτική Διοίκηση. Με κεντρικά στοιχεία, την διαφάνεια, την εντιμότητα και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Κατερίνης. Απέναντι μας δεν είναι μόνο τα πρόσωπα αλλά κυρίως οι πολιτικές που εφαρμόζονται και στηρίχτηκαν ή στηρίζονται ακόμη από τα πρόσωπα που θα συγκεντρώσουν την ελεγκτική και κριτική μας στάση.
  2. Δημιουργική και κινηματική δράση για την βελτίωση των συνθηκών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτού του τόπου. Για ζητήματα που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων και των δράσεων του Δήμου Κατερίνης αλλά και ευρύτερου πολιτικού και αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος.


 Δράσεις και πρωτοβουλίες  που θα αφορούν:  Το Φυσικό Αέριο στην Κατερίνη, την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των παροχών Νερού και διαχείρισης απορριμμάτων, την προάσπιση ζωτικής σημασίας υποδομών όπως η γέφυρα του Κορινού, την  βελτίωση των υποδομών αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης στην αγροτική Ζώνη  του Δήμου Κατερίνης,  την  ποιότητα ζωής των δημοτών,  την δημιουργία υποδομών προστασίας και κοινωνικής στήριξης των ανέργων και δοκιμαζόμενων συνδημοτών μας από τις μνημονιακές βαρβαρότητες, το δίχτυ προστασίας μέσω κοινωνικών υποδομών σε κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, την σύσταση επιτέλους νομικής υπηρεσίας για την υπεράσπιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, την στήριξη των παραγωγικών ομάδων και αρκετά ακόμη που περιέχονται στο διαρκώς επικαιροποιημένο πρόγραμμα μας. Και για όλα τα παραπάνω χρειάζεται Δύναμη, αποφασιστικότητα, Φαντασία και μεράκι.
Αυτά μας αφορούν και για αυτά θα αγωνιστούμε με κάθε δύναμη, εξωστρέφεια, συνεχή παρουσία, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα. Για αυτά δεσμευτήκαμε απέναντι στους δημότες, για αυτά θα κριθούμε και από αυτούς.   Χωρίς φλυαρίες και  αδιεξόδους διαπρύσιους κήρυκες ιδεών που ανακάλυψαν όψιμα και πρόσφατα.
Είμαστε υποχρεωμένοι ως μείζονα αντιπολίτευση και έχοντας απέναντι μας μία επί οκταετία αδιάφορη και υποτελή σε παρωχημένες πρακτικές Δημοτική Διοίκηση, να δουλέψουμε με ευθύνη.
Ελπίζουμε ότι στο σκέλος της δράσης μας που αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, να υπάρξουν οι προϋποθέσεις σεβασμού, ουσιαστικού διαλόγου και πολιτικής γενναιότητας. Χωρίς μορφές δημοκρατικής και διαλεκτικής διαστροφής και χωρίς όρους καφενειακού πεζοδρόμου.
Καλό αγώνα σε όλους.