Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Π.Ε. Πιερίας για τη συντήρηση της 1ης Παλαιάς Εθνικής οδού από Αιγίνιο έως διασταύρωση Καταχά

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της


Σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της. Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς σε εργασίες συντήρησης  στην 1η Παλαιά Εθνική οδό από Αιγίνιο έως διασταύρωση Καταχά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν κοπή χόρτων και κλαδιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορατότητα και κατ΄επέκταση η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.


Ανάλογες παρεμβάσεις (κοπή χόρτων και κλαδιών) ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην 9η επαρχιακή οδό Πλαταμώνα- Π.Παντελεήμονα,  στην 5η επαρχιακή οδό από Πλατανάκια έως κόμβο Γρίτσας, στο τμήμα από τη διασταύρωση της  13ης εθνικής οδού προς Βρύα-Ρητίνη- Ελατοχώρι (όρια νομού) και σε όλο το μήκος της 13ης Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης—Ελασσώνας.


Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε βαφή κιγκλιδωμάτων της γέφυρας του  ρέματος  Παπουτσάρη αλλά και της  γέφυρας του ποταμού Λεύκου (Πέλακας). Την ίδια ώρα, αναμένεται η δημοπράτηση και άλλων έργων για τη συντήρηση του οδικού άξονα, για τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής.


Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προσπαθεί να εκτελεί τις παρεμβάσεις με τη  μικρότερη δυνατή όχληση για τους διερχόμενους και να ολοκληρώνει το έργο γρήγορα και αποτελεσματικά προς όφελος της περιοχής.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θέτει στις προτεραιότητές της, την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου καθιστώντας την Πιερία εύκολα προσβάσιμη.