Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
Την Κυριακή 17 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε την ιερούργησε στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας
Κονταριώτισσας (μνημείο του 7ου αι.), που βρίσκεται στην ομώνυμη Κωμόπολη της Πιερίας.

Αφορμή αποτέλεσε η διοργάνωση κατά την ίδια ημέρα του ετήσιου συναπαντήματος των απανταχού Κονταριωτών.
Στον μνημειακό Ναό ολοκληρώθηκαν πρόσφατα αναστηλωτικές εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι οποίες διήρκησαν επί πολλά χρόνια. 

Η εκκλησία αποτελεί το επίκεντρο εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, ιδιαίτερα της Θεομητορικής εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Μετά την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή που κατέληξε στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη σημασία εορτασμού της. Εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τον ιστορικό Ναό, συνεχάρη τον εφημέριο Πρωτοπρ. Παναγιώτη Πολυζόπουλο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους κατοίκους για την επιμέλεια και την φροντίδα που έδειξαν για την αναστήλωση και την ανακαίνιση του μνημείου. 
Μετά τη Θ. Λειτουργία πραγματοποιήθηκε υπαίθρια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πίερες», με την παρουσίαση χορευτικών συνόλων. Η Πρόεδρος του Συλλόγου προσφώνησε τον Μητροπολίτη καλωσορίζοντάς και ευχαριστώντας τον για τη συμμετοχή του στο ετήσιο συναπάντημα. 

Τέλος, του επέδωσε τιμητική πλακέτα.