Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - 6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Έκτη εβδομάδα ποιοτικών εκδηλώσεων
στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Με Φραγκούλη- Πασπαλά, Β. Παπακωνσταντίνου, Νικολόπουλο, Θηβαίο – Πασχαλίδη και Μουσικές Διαδρομές της Αυστρίας

Συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 που πραγματοποιείται στην Πιερία και κύρια στο αρχαίο θέατρο του Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα.
Οι πέντε ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αυτές τις μέρες, είναι στην έκτη -από τις οκτώ-  εβδομάδα του Φεστιβάλ Ολύμπου, που φέτος τιμούνται η Αυστρία, η Γερμανία και η Ελβετία και προσφέρουν στους θεατές και τους τουρίστες που κατέκλυσαν την Πιερία ποιοτικές παραστάσεις. ΄
Έτσι για μια ακόμη χρονιά με την αθρόα συμμετοχή τους δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την ποιότητα στα πολιτιστικά δρώμενα.
Αναλυτικά:
● Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Αρχαίο θέατρο Δίου

Μάριος Φραγκούλης - Έλλη Πασπαλά
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μετά από μια επιτυχή περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα Ελληνικό . Το καλοκαίρι ο Μάριος Φραγκούλης  και  η Έλλη Πασπαλά μας ταξιδεύουν στις πιο αγαπημένες μουσικές του Ελληνικού κινηματογράφου με μελωδίες μεγάλων συνθετών που  επένδυσαν μουσικά ταινίες πού όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 € -  Προπώληση 12€.

● Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Κάστρο Πλαταμώνα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκει για άλλη μια φορά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο δρόμο. Με την μπάντα και τα τραγούδια του, τα πολύτιμα εφόδια μιας διαδρομής με ανοιχτό ορίζοντα και πολλά χιλιόμετρα ακόμα.

Εισιτήρια: Προπώληση 10€ - Ταμείο 12€.

● Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Αρχαίο θέατρο Δίου

Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο
Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου.

Ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας λαϊκός συνθέτης θα παρουσιάσει κάποιους από τους κυριότερους σταθμούς της μουσικής του διαδρομής, μια  διαδρομή γεμάτη μεγάλες επιτυχίες με μουσικές και τραγούδια που  σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, από την πρώτη εμφάνιση του δημιουργού στη μουσική  μέχρι τις πρόσφατες συνθέσεις του.
Εισιτήρια: Προπώληση 10€ - Ταμείο 12€.

● Σάββατο  16 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Κάστρο Πλαταμώνα

Χρήστος Θηβαίος - Μίλτος Πασχαλίδης

Η επί σκηνής συνύπαρξη τους την χρονιά που πέρασε, ήταν μαγική. Οι εμφανίσεις τους ήταν γεμάτες ενέργεια, αλήθεια και συγκίνηση. Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος θα ενώσουν ξανά τις φωνές και τις προσωπικότητες τους για μια μεγάλη συναυλία.  Τραγούδια σταθμοί από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και ιστορίες που τους ένωσαν τα τελευταία 20 χρόνια της παράλληλης πορείας τους, γεμίζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με επιλογές από την Κρητική παράδοση, το ιταλικό τραγούδι και αλλά τραγούδια που τους συγκινούν κι ας μην είναι δικά τους.
Εισιτήρια: Προπώληση 10€ - Ταμείο 12€.

● Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Αρχαίο θέατρο Δίου

Μουσικές διαδρομές της Αυστρίας
Β.Α. Μότσαρτ, Φ. Σούμπερτ, Α. Μπρούκνερ, Γκ. Μάλερ, Γ. Στράους και Φ. Λέχαρ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρεμούνδος.

H Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, το επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ Ολύμπου συνέπραξαν με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ρεμούνδο στην διοργάνωση της μουσικής αυτής εκδήλωσης που στοχεύει ν’ αναδείξει ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία της Αυστρίας, ως τιμώμενης χώρας. Βασικός φορέας της παράστασης είναι η «Χορωδία Πειραιώς – 1960», σημαντικός μουσικός οργανισμός του Πειραιά, που επί 54 συνεχή χρόνια ερμηνεύει ένα ευρύ ρεπερτόριο από το κλασσικό τραγούδι μέχρι τους σύγχρονους ξένους και Έλληνες συνθέτες. Την χορωδία και την μικρή συμφωνική ορχήστρα διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος και συνθέτης Κώστας Δρακάκης.

Mε την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας.
Είσοδος Ελεύθερη