Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές, το λέει και η Κεφαλογιάννη: Μείωση μέχρι και 50% στον εσωτερικό τουρισμό

Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σε πρωινή εκπομπή (Vid)

"Έξω πάμε καλά" στον τουρισμό, ωστόσο όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό όμως, η μείωση σε ορισμένους προορισμούς ξεπερνάει και το 50%. Αυτό αποκάλυψε στο Mega η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για “μεγάλο πρόβλημα”.
"Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω", δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που γίνεται προσπάθεια να λυθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σε ό,τι αφορά το λουκέτο του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά, καθώς οι ρώσοι τουρίστες κλείνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με άλλα πρακτορεία. "Φαίνεται πως δεν έχουμε ακυρώσεις" τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.


Δηλώσεις Κεφαλογιάννη από CDemo83

Πρόσθεσε ότι οι ρώσοι παράγοντες σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον γγ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά δεσμεύτηκαν να καλύψουν τις ζημιές στους ξενοδόχους που φιλοξένησαν τους ρώσους τουρίστες και στους αερομεταφορείς που τους μετέφεραν πίσω στη Ρωσία.
"Ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας του τουρισμού έδειξε άψογη συμπεριφορά... Ήταν σημαντικό να δείξουμε ότι σε μια τέτοια έκτακτη περίπτωση η Ελλάδα αντιδρά θετικά", επισήμανε η υπουργός.