Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ « ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Αιμοδοτικό σύλλογο Κολινδρού
Α. Σε ειδική  τελετή  στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. , κατά την ημέρα εορτασμού του εθελοντή αιμοδότη ( 14-6-2014),  αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης  η δράση και η  προσφορά  όλων των εθελοντικών συλλόγων αιμοδοσίας της Βορείου Ελλάδος  αλλά και η ανιδιοτελής προσφορά απλών εθελοντών αιμοδοτών.  

Στην τελετή αυτή  τιμήθηκε  με ασημένια πλακέτα ο εθελοντικός  αιμοδοτικός σύλλογό μας « ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΎ» για την προσφορά του με πάνω από 2500 χιλιάδες μονάδες αίματος  κατά την τελευταία δεκαετία. Την τιμητική πλακέτα και το βραβείο παρέλαβαν η Πρόεδρος κ. Κόρακα Αλεξάνδρα και ο Αντιπρόεδρος κ. Στεργιούδης Απόστολος .  


Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και ως απλοί εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή προφορά τους  οι  Βεντούρης Αριστοφάνης  και  Κάνουρας Δημήτριος του Αντωνίου .


Β. Σε ενημερωτική ημερίδα  την 1-7-2014 στο Α.Π.Θ. ,  που διοργανώθηκε από Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας,   κλήθηκε ο σύλλογός μας να παραβρεθεί  για να ενημερωθεί για την κατάρτιση ενός ψηφιακού πανελλαδικού αρχείου εθελοντικών συλλόγων αιμοδοσίας και εθελοντών αιμοδοτών .   Αρχικά προβήκαμε μόνο στην επίσημη καταχώρηση του συλλόγου μας και στην πορεία μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των μελών μας θα προχωρήσουμε σε επόμενες ενέργειες.


Γ.   Στην συνεδρίαση του Δ.Σ . του συλλόγου μας στις 21-7-2014  ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ .  για τις τρέχουσες δράσεις και την εκπροσώπηση  του συλλόγου από την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο καθώς επίσης  συζητήθηκε και η επικείμενη έκτακτη εθελοντική αιμοδοσίας στις 6 Αυγούστου 2014 .  Προγραμματίστηκε το συγκεκριμένο διάστημα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας   και όλοι οι Κολινδρινοί  Θεσσαλονικείς  που παραβρίσκονται τον Αύγουστο στον Κολινδρό .





Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ
Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 , στην κεντρική πλατεία του  Κολινδρού  θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας «Ο ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» . Η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 9 π.μ. – 1.30 μμ.. και θα υποστηρίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας  του νοσοκομείου  ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης .
Καλούμε όλους τους ενεργούς  εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους νέους να μας στηρίξουν τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες , για να ανταποκριθούμε  άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας  και ιδιαίτερα των παιδιών  της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας . 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σημαίνει προσφορά ζωής.
Διαθέτοντας  ΟΛΟΙ λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας ,  ας σπεύσουμε στο έκτακτο  κάλεσμα του Συλλόγου μας , προκειμένου να προσφέρουμε  ΕΛΠΙΔΑ και ΖΩΗ στο  συνάνθρωπo  και συμπατριώτη μας.
Περιμένουν την ανταπόκρισή μας η μικρή Μαρία , ο αγαπημένος Ραφαήλ , ο καταπονημένος Θεολόγος και τόσα άλλα παιδιά ….
                                                Το Δ.Σ. του Συλλόγου
                              Aιμοδοτών και Δωρητών Σώματος                                                       «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Κολινδρού»
Χρήσιμες συμβουλές :
  • Μην καταναλώσετε αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να είστε ξεκούραστοι
  • Πάρετε πρωϊνό με ρόφημα  ( καφέ ή χυμό ) τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν την αιμοληψία
  • Επικοινωνείστε μαζί μας για οποιοδήποτε προβληματισμό σας.
Τηλ. Επικοινωνίας Προέδρου :   6972897327

Τηλ. Επικοινωνίας Αντιπροέδρου :   6973355479