Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ: Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των παιδιών μας από τα εγκλήματα της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής πορνογραφίας

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των παιδιών μας από τα εγκλήματα της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής πορνογραφίας».
Κεντρική εισήγηση της βουλευτού σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

            «Η βουλευτής του νομού μας, κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ήταν η κεντρική εισηγήτρια σημαντικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και της παιδικής πορνογραφίας κατά τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της βουλής.
Η κα Μάνη επεσήμανε, πως η προστασία της παιδικής ηλικίας βρίσκεται πάντοτε στις άμεσες προτεραιότητες του ελληνικού κράτους και στάθηκε στους κινδύνους που κρύβει το Ίντερνετ, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε παιδόφιλους να εκμεταλλεύονται και να αποπλανούν αθώες παιδικές ψυχές.
Οι παραπάνω κίνδυνοι, όπως τόνισε η βουλευτής, περιορίζονται στο ελάχιστο με το σχετικό νομοσχέδιο, που αυστηροποιεί τις ποινές για όσους προβαίνουν στις ανωτέρω απεχθείς πράξεις εις βάρος των παιδιών, επιτρέποντας τη φραγή ιστοσελίδων με παράνομο παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Γι’ αυτό και κάλεσε τους συναδέλφους της να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, απαντώντας μάλιστα κατά τη δευτερολογία της, στις ενστάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης». 

Ακολουθεί το βίντεο της εισήγησης: