Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ "ΑΗ ΘΑΝΑΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ
 Την γενέτειρά του τον Κοκκινοπλό επισκέφθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ", στα πλαίσια του καθιερωμένου "Ανοίγματος" στο Εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, ένα ακόμη θρησκευτικό έθιμο που είναι ταυτισμένο μ
ε την ιστορία του χωριού.Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών της προηγούμενης ημέρας, δεν κατέστη δυνατή η πρόσβαση των επισκεπτών στο εξωκλήσι και οι προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία και εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και στην Πλατεία του χωριού στον Πλάτανο.

Τηρώντας το έθιμο, όλοι όσοι παρευρέθηκαν γεύτηκαν τον παραδοσιακό τραχανά προσφορά του Συλλόγου, 50 λίτρα βραστόγαλα προσφορά του κ. Κουκόλη Χρήστου και λουκούμια προσφορά του κ. Παπαζιώγα Νικόλαου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Δήμου Ολύμπου κ. Καστανάρας Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος του Δικτύου Περραιβία κ. Φουρκιώτης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων κ. Νταμπώσης Δημήτριος, καθώς και επισκέπτες από την Κατερίνη και τα γύρω χωριά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους πατριώτες που για μία ακόμη φορά στήριξαν έμπρακτα το έργο του Συλλόγου πρσφέροντας τα προϊόντα τους, την κ. Στούπα Άννα που ανέλαβε με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι την άρτια προετοιμασία των εδεσμάτων, καθώς και τα μέλη που συμμετείχαν στην αναβίωση του εθίμου.