Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δηλώσεις της Νιόβης Παυλίδου στο Mega

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....“Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Νιόβη Παυλίδου: Τζικώστας- Ιωαννίδης φοβούνται τον διάλογο

«Ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Ιωαννίδης αποφεύγουν τα debates και τον ουσιαστικό διάλογο και προτιμούν να εργάζονται μέσω δημοσκοπήσεων.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως, πολλά μπορούν να γίνουν. Σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία μπορεί να έχουμε εκπλήξεις. Το κλίμα είναι υποτονικό γιατί το κρατούν υποτονικό. Εμείς είμαστε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα και δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε απόψεις. Να διατυπώσουμε προτάσεις».
Τη θέση αυτή εξέφρασε, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
Η κα Παυλίδου εξήγησε ότι είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση επιλέγοντας να συγκεντρώσει δίπλα της ανθρώπους με επαγγελματικό βίο οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με την κεντρική πολιτική σκηνή.
«Αυτό που επιθυμούσαμε ήταν να αναδείξουμε το ρόλο της Περιφέρειας που, είτε από σκοπιμότητα είτε από ανεπάρκεια, όλα αυτά τα χρόνια την κράτησαν μακριά από τον πολίτη» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου προσθέτοντας: «Ο πολίτης γνωρίζει τον δήμο, ξέρει την κεντρική πολιτική σκηνή, δεν νιώθει, όμως, δική του την Περιφέρεια αφού δεν γνωρίζει καν το ρόλο και τις αρμοδιότητές της. Κι όμως η Ευρώπη δίνει ιδιαίτερη σημασία στην περιφερειακή διοίκηση. Εμείς, θέλουμε, ευθυγραμμιζόμενοι με τις εθνικές επιλογές, να αναπτύξει η Περιφέρεια αυτονομία και να χαράξει μία βιώσιμη ανάπτυξη».
Παράλληλα η κα Παυλίδου ανέφερε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, στον τουρισμό καθώς επίσης και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτει.
«Αν συνδυασθούν σωστά όλες αυτές οι δυνατότητες και υπάρξει σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων η ΠΚΜ θα καταφέρει να βγει από το τέλμα της λιτότητας» υπογράμμισε η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου.
Ακόμη η κα Παυλίδου απάντησε σε όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι πανεπιστημιακοί δεν διαθέτουν εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση εξηγώντας ότι «αυτή είναι θέση των κομματικών υποψηφίων» συμπληρώνοντας πως την περίοδο αυτή «οι τεχνικές γνώσεις είναι πολύ σημαντικές. Άλλωστε είναι σημαντικό να μην ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια άτομα και να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους, με γνώση και εμπειρία, να ασχοληθούν με την διοίκηση της Περιφέρειας. Εξάλλου, προσωπικά, διαθέτω διοικητική εμπειρία αφού συμμετέχω στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου το οποίο είναι ένα «μικρό χωριό» με όλες τις ιδιαιτερότητές του».

Τέλος η κα Παυλίδου εξήγησε ότι είναι δίλλημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής «οι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί υποψήφιοι» υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν θέλει τα μνημόνια, δεν θα φθάναμε, όμως, εδώ αν κάναμε, όταν έπρεπε, τις αλλαγές που ήταν απαραίτητες και αν στηριζόμασταν στις δικές μας δυνάμεις».