Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Η Βόρεια Πιερία της Καρδίας μας
ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΖΑ – ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ)

Αγαπητοί Συνδημότες,


Η Βόρεια Πιερία βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο κομβικό σημείο που από μόνο του έχει εκείνο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να φέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics).
Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Πιερία βρίσκεται σε εκείνο το μοναδικό κομβικό σημείο ανάμεσα στον ΠΑΘΕ (άξονας Θεσσαλονίκης-Αθήνας), Εγνατία Οδός, Σιδηρόδρομος ενώ απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την δημιουργία του εμπορευματικού σταθμού Μακρυγιάλου, την οποία υποστηρίζουμε σθεναρά, για την χρήση ως Εμπορευματικού/Διαμετακομιστικού Κέντρου μπορεί να καταστήσει ολόκληρη την Βόρεια Πιερία κεντρικό κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων προς την Κεντρική-Δυτική και Ανατολική Ευρώπη (Ρωσία).
Ο συνδυασμός μας στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ το οποίο για την περίοδο 2014-2020 ονομάζεται ΣΕΣ ( Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) δεσμεύεται ότι θα εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα (Master Plan) μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία ( κυρίως το υπουργείο Μεταφορών) ώστε αυτό το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Βόρεια Πιερία να το μετατρέψει σε ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με λίγα λόγια, η Βόρεια Πιερία μπορεί και πρέπει να παίξει αντίστοιχο αναπτυξιακό ρόλο στον τομέα των μεταφορών συμπληρωματικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον σιδηρόδρομο όπως το ρόλο τον οποίο καλείται να παίξει το Θριάσιο Πεδίο πλησίον της Αττικής.

Ο συνδυασμός «Η Βόρεια Πιερία της Καρδίας μας» του Παναγιώτη Καζά – Ήρεμη Δύναμη δουλεύει συστηματικά με τεχνοκρατική αντίληψη και σύγχρονη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε να μετατρέψει την Βόρεια Πιερία σε μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.