Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Βροντερό «παρών» των Βροντινών στην ανοιχτή συγκέντρωση του Συνδυασμού Ευθύνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμό Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
 Βροντερό «παρών» έδωσαν οι Βροντινοί στην ανοιχτή συγκέντρωση του «Συνδυασμού Ευθύνης» με ομιλητή τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Γιώργο Φαρμάκη. Με επευφημίες
και αγκαλιές υποδέχθηκαν αρκετοί κάτοικοι τον υποψήφιο Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου ενώ και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης η ομιλία του διακόπτονταν συχνά από τα χειροκροτήματα του κόσμου.
Ο Γιώργος Φαρμάκης στην αρχή της ομιλίας του αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και για την αγάπη που επιδεικνύουν σ’ αυτόν και στον συνδυασμό του, τους είπε ότι τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να παραμένουν δίπλα στον κόσμο της αγροτιάς, του μόχθου και της δουλειάς, επιλύοντας τα προβλήματά τους.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του για την περαιτέρω ανάπτυξη της Βροντούς, της δημοτικής ενότητας Δίου αλλά και ολόκληρου του δήμου, μίλησε, καταρχήν, για τα έργα που έγιναν την περασμένη περίοδο στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή, παρά την οικονομική στενότητα που υπήρχε.
Συγκεκριμένα, μίλησε για τις παρεμβάσεις που έγιναν και που ωφέλησαν τους αγρότες της Βροντούς και του Δίου αφού, για παράδειγμα, με την κατασκευή του ταμιευτήρα νερού που πέρυσι ολοκληρώθηκε στη Βροντού, δόθηκε στους αγρότες η δυνατότητα να ποτίζουν απρόσκοπτα τα χωράφια τους. Με την κατασκευή νέων ταμειευτηρων  τόνισε θα ειναι εφικτή και η παραπέρα μείωση κοστολογίου για τον δήμο. Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υποβληθεί μελέτη στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» για την κατασκευή και δεύτερου ταμιευτήρα στην περιοχή. 
Ανέφερε ακόμη ότι σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αγροτικής οδοποιίας, υπενθύμισε ότι ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης που μέχρι πρότινος ήταν από αμίαντο ενώ σημείωσε ότι στη φάση υλοποίησης είναι έργα και παρεμβάσεις που αφορούν σε δίκτυα αποχέτευσης στη Βροντού και γενικότερα στη δημοτική ενότητα Δίου.
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γιώργος Φαρμάκης μίλησε για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κατοίκων του δήμου και, γυρίζοντας για λίγο το ρολόι του χρόνου, θύμισε στους Βροντινούς ότι τόσο το χωριό τους όσο και το Λιτόχωρο αποτέλεσαν, στο παρελθόν, πεδία έντονων ιδεολογικών αντιπαραθέσεων. «Σήμερα», είπε ο κ. Φαρμάκης, «είμαστε εδώ για να δώσουμε κι ένα βροντερό μήνυμα ενότητας και ομόνοιας. Σήμερα είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα, ότι μας ενώνουν πάρα πολλά.
Εμπιστευθείτε μας, εμπιστευθείτε τους δικούς σας ανθρώπους, είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι, σας νιώθουμε δικούς μας ανθρώπους, όχι θεωρητικά, αλλά το αποδείξαμε, γιατί ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε καθημερινά δίπλα σας, στα προβλήματά σας, στις λύπες και στις χαρές σας, στις δύσκολες στιγμές σας αλλά και στις ευχάριστες. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εδώ παρουσία σας και για την αγάπη σας».
Τέλος, παρουσίασε στους κατοίκους τούς υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που κατάγονται από Βροντού και είναι οι εξής: Θανάσης Παπαστάμου, Βασίλης Σπανός, Κωνσταντίνος Τζιάφας (Σουηδός) και Μαρία Τσιμήτρη (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι). Χρήστος Νταλαμπέκος, Αθανάσιος Περδίκης, Κωνσταντίνος Σπανός και Διονύσης Τσιμήτρης (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι).