Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ Κ.Ε.Α.  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
 ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Όλα είναι έτοιμα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Κατερίνης, στην οδό Χατζόγλου 48 στην Κατερίνη,  για να αρχίσει εντός της εβδομάδας η διαδικασία υποβολής του ΟΣΔΕ των αγροτών της Πιερίας.
Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ Κατερίνης(στον χώρο της πρώην ΕΑΣ Πιερίας) από τα συνεργεία που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν την όλη διαδικασία.
Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Διονύσης Φόλιος  δήλωσε για το θέμα:
 «Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την περίοδο, από εβδομάδα θα αρχίσει να γίνεται η υποβολή του ΟΣΔΕ για την λήψη της ενιαίας ενίσχυσης αγροτών μας.
Η Κοινοπραξία Αγροτικών Συν/σμών «Όλυμπος Πιέρια» που αποτελείται από τους Συνεταιρισμούς Α.Σ. Καρίτσας, τον Άγιο Λουκά της Ράχης, τον Α.Σ. Κατερίνης και τον Α.Σ. Κολινδρού, σε συνεργασία με το ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχουν αναλάβει στο νομό Πιερίας την εξυπηρέτηση των αγροτών για το θέμα του ΟΣΔΕ.
Στην ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανήκουν η Neuropablic, η ΠΑΣΕΓΕΣ και η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι ένας μεγάλος φορέας που έχει αναλάβει τον συντονισμό του ΟΣΔΕ για την λήψη της ενιαίας ενίσχυσης σε όλην την Ελλάδα. Εδώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα συνεργείο που είναι πιστοποιημένο. Έχει μεγάλη εμπειρία. Το ΟΣΔΕ και φέτος θα πραγματοποιηθεί στα ίδια επίπεδα από πλευράς τεχνικής, καθώς τα δικαιώματα και φέτος είναι τα ίδια περίπου. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ποιότητα γιατί το ΟΣΔΕ θα παραλαμβάνεται από εδώ και θα παρακολουθείται  μέχρι και την πληρωμή του. Δηλαδή θα υπάρχει μια πλήρης υποστήριξή του. Συνεργεία θα υπάρχουν σε όλο το νομό ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι αγρότες και θα βρίσκονται σε κοντινά σε αυτούς σημεία για την εξυπηρέτηση όλων.
Θα υπάρχει μια προεργασία, θα γνωρίζει ο αγρότης  καθώς θα υπάρχει το αντίστοιχο έντυπο. Θα υπάρχουν και τα ραντεβού όπως και πέρσι. Θα υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση των αγροτών. Είναι έμπειρο το προσωπικό και γνώστες των θεμάτων. Πιστεύω ότι η χρονιά να είναι πολύ καλύτερη γιατί και το προσωπικό μεγαλύτερη εμπειρία διαθέτει και κοντά στον αγρότη θα είναι. Θα υπάρχουν τηλεφωνικά ραντεβού ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει το ΟΣΔΕ.
Από εκεί και πέρα όμως εμείς, σαν Κοινοπραξία και σαν σύμπραξη με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα προχωρήσουμε και σε άλλες εργασίες που αφορούν τον αγρότη. Θα υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση σε πολλά ζητήματα.
Φυσικά και οι αγρότες μας θα πρέπει να έχουν πλήρη τα στοιχεία τους να είναι ενημερωμένοι ώστε να διευκολύνουν και τον εαυτό τους, για να μην γίνουν λάθη τα οποία θα καθυστερήσουν την πληρωμή.
Όλοι οι αγρότες του νομού Πιερίας θα περάσουν από το δικό μας Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών(το ΚΕΑ), διότι είναι ο φορέας συντονισμού. Μόνον ο φορέας συντονισμού είναι το ΚΕΑ Κατερίνης».


Ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών(ΚΕΑ) Κατερίνης κ. Σπύρος Καραμπλιάνης που πραγματοποίησε την ενημέρωση προς το προσωπικό που θα αναλάβει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών, είπε:
«Από την Δευτέρα 5 Μαΐου, θα είμαστε σε θέση να παραλάβουμε τις αιτήσεις  των αγροτών για το ΟΣΔΕ τους για το 2014.
 Η διαδικασία για να κλείσει ραντεβού ο αγρότης είναι ίδια με πέρσι. Υπάρχουν τα αντίστοιχα τηλέφωνα, που υπενθυμίζω είναι τα: 23510-46858 και 23510-26234 τα καλεί, κλείνει το ραντεβού του και μπορεί να ενημερωθεί εκεί για το ποια δικαιολογητικά πρέπει να φέρει, έρχεται εδώ κάνει την αίτησή του και τελειώνει.
 Τα γενικά δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, το βιβλιάριο της τράπεζας του αγρότη, το εκκαθαριστικό του, το Ε9 του.
 Εάν ο παραγωγός στην αίτησή του δηλώνει ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια  τους αντίστοιχους τίτλους για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, ένα ενοικιαστήριο στην πιο απλή περίπτωση. Εάν έχει ζώα το μητρώο των ζώων του, εάν έχει σκληρό σιτάρι και βαμβάκι τα αντίστοιχα τιμολόγια και καρτελάκια.

Το μήνυμα λοιπόν προς τους αγρότες της Πιερίας είναι πως θα πρέπει να ενδιαφερθούν το δυνατόν πιο σύντομα να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας ώστε να υποβάλλουν την δήλωσή τους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ετοιμάσει 5 υποκαταστήματα (2 σε σταθερά  σημεία, ένα το Κεντρικό και 2 που θα γυρίζουν από χωριό σε χωριό), ώστε να μπορέσει ο αγρότης  να κάνει την δήλωσή του το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να χάνει καθόλου από τον πολύτιμο χρόνο του.»