Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Προγραμματική συνάντηση της παράταξης του Βαγγέλη Λαγδάρη στον Κολινδρό

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
Προγραμματική συνάντηση στην Δ.Ε. Κολινδρού
«Πολύπλευρη πολιτική για βελτίωση καθημερινότητας και υλοποίηση έργων»

Ουσιαστική συζήτηση για την χάραξη στρατηγικού προγράμματος και την προώθηση
προτεραιοτήτων πραγματοποιήθηκε κατά την συνάντηση των μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο στη Δημοτική Ενότητα του Κολινδρού. Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν απόψεις και έθεσαν τις βάσεις για την δουλειά που θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα των εκλογών.


Όπως τόνισε εισαγωγικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας απαιτεί πολύπλευρη πολιτική, ενώ παράλληλα πρέπει να στηθεί η διοικητική μηχανή που θα ωριμάσει και θα υλοποιήσει έργα. Πρώτο θέμα που ανοίχθηκε ήταν αυτό του νερού, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για βελτίωση ύδρευσης και άρδευσης, που συνολικά σχηματίζουν μια ολιστική σε μεγάλο βαθμό αντιμετώπιση, η οποία θέτει άμεσους και εφικτούς στόχους.
Στη συνέχεια έγινε λόγος για τις υποδομές της Δ.Ε. Κολινδρού, όπου υπάρχουν μελέτες για αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν ανοιχθεί προοπτικές για αναβάθμιση σε τομείς του πολιτισμού και γενικότερα (σε συνάρτηση και με τα παραπάνω)θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια στήριξης του τουρισμού, ώστε να αποτελέσει ο Κολινδρός προορισμός εγχώριου και αλλοδαπού τουρισμού.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης κατέλαβε η ανάλυση των πολεοδομικών του Κολινδρού, όπου ήδη έχουν γίνει οι θεσμικές επαφές που χρειάζονται ώστε να λυθούν προβλήματα που ταλανίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι υπάρχει η βούληση και μαζί και με τη στήριξη του κόσμου θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να λυθούν χρόνια προβλήματα.


Έπειτα, καταγράφηκαν και τα επί μέρους προβλήματα σε Ρυάκια, Καστανιά και Λιβάδι που έχουν να κάνουν με τμήματα του αγροτικού οδικού δικτύου, ύδρευση και άρδευση και άλλες κοινωφελείς υποδομές, όπως για παράδειγμα η ενδυνάμωση της διαδικτυακής επικοινωνίας. Αυτό που τονίστηκε και στο τέλος, είναι η ανάγκη για ομαδική δουλειά με στόχο την τελική νίκη.


Μέσα σε νικηφόρο κλίμα, ο επικεφαλής Βαγγέλης Λαγδάρης ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής και προσφορά στα κοινά, μέσα από τη νέα δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε. Ο δυναμισμός που αποπνέει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία είναι διάχυτος και εμπνέει αισιοδοξία σε όλους τους συμμετέχοντες.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ