Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η Δέσποινα Σιρδένη Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» Και υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Μακρίδη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... «Νέα Εποχή» του Νίκου Μακρίδη
Είμαι μητέρα τριών παιδιών και ξέρω τις καθημερινές δυσκολίες του μεγαλώματος παιδιών. Υπάρχουν όμως οικογένειες που σηκώνουν ένα φορτίο παραπάνω. Με το υπάρχον σύστημα, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βιώνουν τον απόλυτο διασυρμό από το
πολιτειακό κατεστημένο.
Απαράδεκτος ο θεσμό των επιτροπών του ΚΕΠΑ δημιουργεί προβλήματα τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και στις οικογένειές τους, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η εξέταση, αλλά και εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με χρόνια αναπηρία, με εγκεφαλικές παραλύσεις, τετραπληγίες, οι οποίοι πρέπει να περνούν και να ξαναπερνούν από ΚΕΠΑ, για κάθε παροχή που χρειάζεται να έχουν.
Τα άτομα με αναπηρία είναι πλέον φυλακισμένα σε ένα σύστημα που το ίδιο το κράτος δημιουργεί. Πολλές οι περιπτώσεις ατόμων σε αναμονή ακόμη και 13 μήνες προκειμένου να πάρουν το επίδομά τους χάρη στο οποίο ουσιαστικά ζουν. Πρέπει άμεσα να λυθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούν αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση μιας μεγάλης ομάδας ατόμων που δεν έφταιξαν σε τίποτα αλλά πληρώνουν ακριβά την ιδιαιτερότητα τους.



Δέσποινα Σιρδένη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος
Με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή»
Και υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Μακρίδη