Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Έθιμο με αιματηρή κατάληξη στην Σαντορίνη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Εφιαλτική ήταν η βραδιά της Ανάστασης για επτά ανθρώπους, μεταξύ αυτών και Αμερικανοί τουρίστες, που παρακολούθησαν την Ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης.


Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που κάποιοι ασυνείδητοι σκόρπισαν τον τρόμο στο προαύλιο του ναού, πετώντας από ταράτσα αυτοσχέδιο βαρελότο με πυρίτιδα, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις Αμερικανούς και έναν Έλληνα, ενώ μικρότερα τραύματα υπέστησαν 2 Κύπριοι και ένας κάτοικος Σαντορίνης.

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κ.Υ. του νησιού και εν συνεχεία με αεροδιακομιδή στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο της Κρήτης, ενώ οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και έλαβαν εξιτήριο.

Οι Αρχές, κατόπιν πληροφοριών και μαρτυριών, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ντόπιων, ηλικίας 34 και 23 ετών ως υπεύθυνους για τον τραυματισμό των προαναφερθέντων. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Ποιοι είναι οι τραυματίες
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι οι: Ι. Γαρούφης (επιχειρηματίας), C. Cravens, V. Presmic, C. Presmic. Οι τρεις τελευταίοι ταξίδεψαν από την Αμερική στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί για τις πασχαλινές τους διακοπές. 

«Χαροπαλεύει» η Αμερικανίδα

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Αμερικανίδα τουρίστρια V. Presmic που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου. Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου.

«Το ωστικό κύμα προκάλεσε τα τραύματα»

Τo zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου, Νικόλαο Χαριτάκη, ο
 οποίος ανέφερε ότι η Αμερικανίδα υπήκοος, 51 ετών, εκτός από τα εγκαύματα που έφερε στους γλουτούς, υπέστη και ρήξη του σιγμοειδούς (παχύ έντερο) από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η ρίψη αυτοσχέδιου βαρελότου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, χειρουργήθηκε αμέσως και διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη. Όσον αφορά τον Έλληνα επιχειρηματία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τραυματίστηκε στον κερατοειδή (μάτι), με τους γιατρούς να προχωρούν σε αφαίρεση των «ξένων σωμάτων» από το εσωτερικό. Ο κ. Χαριτάκης τόνισε επίσης ότι δεν κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Οι άλλοι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με εγκαύματα στα χέρια και τους γλουτούς, όμως η κατάσταση της υγείας τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Διαβάστε επίσης:

Σαντορίνη: Μάχη για τη ζωή δίνει η Αμερικανίδα τουρίστρια



http://www.zougla.gr/