Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κατερίνης με την παρουσία του νέου Μητροπολίτη, κ. Γεωργίου για το ζήτημα της καθαίρεσης της γέφυρας Κορινού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Το μεσημέρι της Δευτέρας, 31 Μαρτίου 2014, κατέφτασαν στο Δημαρχείο Κατερίνης αντιπροσωπείες του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.», με σκοπό να συζητηθεί το
φλέγον ζήτημα της κατεδάφισης της αερογέφυρας του Κορινού. Στην «τεχνική αυτή συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, καθώς οι αντιπροσωπείες απαρτίζονταν από μηχανικούς τόσο του υπουργείου, όσο και της ανάδοχης εταιρείας, παρίστατο και ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του. Ο Μητροπολίτης πήρε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της κατεδάφισης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να χτίζουμε δρόμους και όχι να τους γκρεμίζουμε». 

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο βουλευτής Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέθεσε λεπτομερώς στις αντιπροσωπείες του υπουργείου και της ανάδοχης εταιρείας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατεδάφιση της αερογέφυρας του Κορινού. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συμπλήρωσε πως «το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα του Δ.Δ. Κορινού, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συνολικά». «Το σημαντικότερο όλων είναι να μην απομονωθεί η περιοχή, καθώς ο Κορινός, όπως και το Αιγίνιο, αποτελούν νευραλγικά σημεία της Πιερίας», συνέχισε.
Στη συνάντηση αυτή είχαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι παρουσίασαν λεπτομερώς τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Κορινού σε περίπτωση απομόνωσής τους, ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών και κυρίως εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης, ενώ οι απεσταλμένοι μηχανικοί από το Υπουργείο και την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.» επέμεναν στην άποψη πως «η γέφυρα πρέπει να κατεδαφιστεί, διότι βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση», ωστόσο όμως παραδέχτηκαν πως «επιδέχεται διορθώσεων που θα μπορούσαν να επιμηκύνουν τη ζωή της».
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε ερώτησή της στους απεσταλμένους μηχανικούς, αν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση, στην οποία έδωσαν την απαιτούμενη αναβολή, δεν πήρε ξεκάθαρη απάντηση, καθώς η ίδια τόνισε «πως αν έχει υπάρξει αναβολή ή αναστολή κάποιου έργου στο παρελθόν, τότε στοιχειοθετείται να ξαναϋπάρξει και για την περίπτωση της αερογέφυρας του Κορινού.» Σε δεύτερη ερώτηση που απηύθυνε η κα Μαυρίδου, για το αν θα μπορούσαν να προσυπογράψουν σε υπόμνημα που θα τους σταλεί, να αυξηθούν οι πόροι μας σε περίπτωση που όντως κατεδαφιστεί η αερογέφυρα, όσον αφορά τη συντήρηση οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς τους, διότι είναι αυτονόητο ότι θα επιβαρυνθεί, οι απεσταλμένοι μηχανικοί απάντησαν πως «κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Η σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κατερίνης έληξε με την υπόσχεση, πως το ζήτημα θα εξεταστεί ενδελεχώς εντός της εβδομάδας, τόσο από το Υπουργείο, όσο και από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.».