Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΝΕ ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας με αφορμή την  « Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών», 8 Μάρτη.
Το 1977 η 8η Μάρτη καθιερώνεται και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Η 8η Μάρτη δεν είναι μόνο η ημέρα που θα πρέπει να θυμόμαστε τη γυναίκα, με ευχολόγια και λουλούδια. Είναι η μέρα του χρόνου που θα πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας, και να βλέπουμε πόσο έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία στον τομέα της πραγματικής ισότητας των δύο φύλων. Πόσο πραγματικά σήμερα, μπορεί η γυναίκα να αναπτύσσει την προσωπικότητά της, χωρίς να εμποδίζεται από παρωχημένα στερεότυπα και να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία της.
Έχουμε προχωρήσει αρκετά ως κοινωνία. Η δεδομένη κρίση της οικονομίας, και ουσιαστικά της κοινωνίας μας, έχει οδηγήσει και τη σύγχρονη Ελληνίδα μπροστά σε πολλά αδιέξοδα.  Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα πολλαπλές διακρίσεις και να αποτελούν τα πρώτα και τα κύρια θύματα βίας και εκμετάλλευσης.
 Από την  άλλη πλευρά για να προχωρήσει και να εδραιωθεί μια τέτοια προοπτική είναι απαραίτητη η συμβολή και ο αγώνας των γυναικών. Και όχι μόνο γιατί ο γυναικείος πληθυσμός αποτελεί ποσοτικά και ποιοτικά μια τεράστια δύναμη. Αλλά και γιατί η γυναίκα είναι φορέας ειδικών αξιών δικών της αξιώσεων και ιδεών. Οι γυναίκες είναι ιστορικά μια νέα δύναμη ανανέωσης, γεμάτη ενεργητικότητα, δημιουργικό πνεύμα, ικανότητες και νέες ιδέες, γιατί αγωνίζονται να αποτινάξουν μια μακραίωνη καταπίεση.

 Tο ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί  διαχρονικά, για τη στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας και την εξισορρόπηση επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ένα δίχτυ προστασίας από ορισμένες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.  
  1. Προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία και την κοινωνική  ασφάλιση. Ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της εργατικής  νομοθεσίας.
  2. Μέτρα στήριξης της γυναικείας  επιχειρηματικότητας. .
  3. Δίχτυ προστασίας, πρόνοιας και υποστηρικτικών δομών για την γυναίκα και την οικογένεια, στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας.
  4. Φροντίδα των παιδιών σε βρεφική και νηπιακή ηλικία
  5. Υποστήριξη νέων ζευγαριών στην προσπάθεια απόκτησης οικογένειας, οικονομική στήριξη, ιατρική μέριμνα.
  6. Μεταρρύθμιση στο καθεστώς υιοθεσίας και αναδοχής παιδιών
  7. Εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου
  8. Μέριμνα για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.
  9. Στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής  βίας



ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ