Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΕΤ: Έγινε η Γενική Συνέλευση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΣΕΤ                                      
Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2014
όπου έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2013. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε αίθουσα εκδηλώσεων των γνωστών ζαχαροπλαστείων «Δεληολάνης» (Συγγρού 100 – έναντι FIX)
Οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΕΤ, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στην ετήσια Γενική Συνέλευση, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ιδιαίτερα τα προβλήματα των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης της ελληνικής περιφέρειας. Κυρίαρχο πρόβλημα η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, η επακόλουθη ανεργία και η αναζήτηση διεξόδου από αυτή την κρίση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο στον απολογισμό του έτους που πέρασε κατέγραψε το επιτυχημένο συνέδριο που πραγματοποίησε η ΕΣΕΤ στο Καρπενήσι με θέμα «Η Δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια». Εκεί με αφετηρία τις πολύ καλές εισηγήσεις, επιστημόνων, τεχνοκρατών και δημοσιογράφων αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για το ρόλο του δημοσιογράφου στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας, την σημερινή κατάσταση στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και το μέλλον τους σε σχέση με το διαδίκτυο, καθώς και το παρόν και το μέλλον του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.
Στη νέα χρονιά η ΕΣΕΤ θα εντείνει την προσπάθεια για συνεργασίες και συνέργειες με άλλους φορείς από τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης (ιδιοκτητών και εργαζόμενων) με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της ΕΣΕΤ και την διασφάλιση της εργασίας των δημοσιογράφων στην περιφέρεια.

Η κοπή της βασιλόπιτας
Στο τέλος των εργασιών της Γεν. Συνέλευσης τα μέλη της ΕΣΕΤ έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Η καλύτερη ευχή για την νέα χρονιά όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΤ, Γιώργος Κουκουλιάτας, είναι «όσοι είναι άνεργοι – και είναι δυστυχώς πολλοί - να βρουν δουλειά και όσοι έχουν δουλειά να συνεχίσουν να την έχουν με  καλύτερες αμοιβές». Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί, ήταν το μέλος του Δ.Σ. Βαγγέλης Ζαμαντζάς (ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΠΤΑ Πιερία www.eptanews.gr), ο οποίος πήρε και το συμβολικό δώρο της ΕΣΕΤ.
Τα μέλη της ΕΣΕΤ ευχαριστούν θερμά την εταιρία «ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ» (www.deliolanis.gr)  για την προσφορά της αίθουσας, της βασιλόπιτας και του catering στη Γεν. Συνέλευση.