Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου στην υποτιθέμενη αποκάλυψη βόμβα του κ. Δημόπουλου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
Κύριε Δημόπουλε προφανώς σε αυτήν την τριετία που πέρασε και σε όσα από τα Δημοτικά Συμβούλια μας κάνατε την τιμή να παρευρεθείτε προφανώς δεν καταλάβατε το αυτονόητο, δηλαδή ότι εγώ προσωπικά αλλά πιστεύω και ο κόσμος δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία αλλά και την παραπληροφόρηση.
             Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν παραθέτουμε γεγονότα.

1.     Οι αρχικές δεσμεύσεις των εκπροσώπων της UEFA μαζί με την ΕΠΟ και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας ήταν ότι οι διοργανωτές θα αναλάβουν εξολοκλήρου το κόστος διαμόρφωσης των τριών γηπέδων του Δήμου μας, Βροντούς (ως γήπεδο διεξαγωγής), Λιτοχώρου - Καρίτσας (ως γήπεδα προπόνησης) για την διοργάνωση της τελικής φάσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων Κ 19 που θα γίνουν τον Ιούλιο 2015 και όχι την άνοιξη όπως αρχικά αναφέρεται στην ανακοίνωση σας.
2.     Αφού λοιπόν εξασφάλισαν την σύμφωνη γνώμη του Δήμου,  στην συνέχεια άλλαξαν ρότα και ζήτησαν από το Δήμο να αναλάβει το συνολικό κόστος των εργασιών των γηπέδων, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των 700.000 ευρώ. Επαναλαμβάνω 700.000 ευρώ για να το εμπεδώσετε.  Και αν δεν σας κάνει κόπο ελάτε από το Δήμο για να πάρετε ένα αντίγραφο του μακρύ καταλόγου εργασιών και έργων  που απατούνται.
              
Καλά θα κάνετε λοιπόν να ρωτήσετε τους ίδιους τους διοργανωτές γιατί δεν αναζήτησαν οι ίδιοι χρηματοδότηση από άλλον φορέα, όταν μάλιστα έχουν εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια  για έργα σε  γήπεδα άλλων Δήμων που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Κ19.
Το σημαντικότερο όμως λάθος στο σκεπτικό σας είναι το παρακάτω:
Όσον αφορά την αγωνία σας για τους ανθρώπους του τουρισμού ποιος επαγγελματίας στην καρδιά της τουριστικής σεζόν,  αφού μιλάμε για μήνα Ιούλιο με πληρότητες που ούτως ή άλλως αγγίζουν το 100%,  θα ήταν διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει αυτό το τεράστιο κόστος,  χωρίς να έχει από την άλλη πλευρά άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα,  διότι όπως προείπαμε θα διεξαχθεί σε μια εποχή φουλ τουριστικής σεζόν, όπου έχουν εξασφαλισμένη  εδώ και καιρό την πληρότητα τους;
Όλα αυτά βέβαια λαμβάνοντας ταυτόχρονα  υπ’ όψιν ότι όλες  οι αποστολές των ομάδων  έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία  της  Κατερίνης ανέρχονται στον αριθμό των 350 ατόμων. Αυτοί δε που μιλούν για προσέλκυση χιλιάδων τουριστών είναι μακριά νυχτωμένοι.
Ας μη δημιουργούμε όμως εντυπώσεις χωρίς ουσία. Υπάρχουν πλείστα όσα ζητήματα όπου οι Δήμοι μπορούν να είναι αλληλέγγυοι προς τους πολίτες και οι Δημότες μας γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις δράσεις που υλοποιούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Ουσία λοιπόν και όχι εντυπώσεις και θεωρητικολογίες προεκλογικές.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Γιώργος Παπαθανασίου