Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Στα διόδια των Μαλγάρων θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί και θα μοιράσουν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς.

Στις 11 το πρωί αγρότες από Επανομή- Τρίλοφο και Θέρμη θα κινηθούν με τα τρακτέρ τους στο

δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας στη διασταύρωση Επανομής στο μηδέν και στη συνέχεια θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στα πράσινα φανάρια, όπου θα βρεθούν και αγρότες από τη Γαλάτιστα. 

Σε αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου στο ύψος των Βασιλικών από τις 12:30 μέχρι τις 14:00 θα προχωρήσουν αγρότες της περιοχής. Στις 12:00 θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου. 

Για αύριο το μεσημέρι κλείστηκε το ραντεβού των αγροτών από τη συντονιστική επιτροπή με τον Γ. Στουρνάρα. Θα θέσουν στον ΥΠΟΙΚ το σύνολο των ζητημάτων τους, από το θέμα της φορολογίας, μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Οι αγρότες έχουν τα δίκια τους όσον αφορά στο ζήτημα του κόστους παραγωγής, του κόστους ενέργειας, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, δήλωσε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Αναφορικά με το θέμα της φορολογίας των αγροτών, σημείωσε πως ενώ οι βελτιώσεις που έγιναν κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο βρίθουν ανακριβειών και ασαφειών και η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα αυτή η μεταχείριση των αγροτών να δημιουργεί περισσότερη αναστάτωση και θυμό, και όχι μόνο σε αγρότες αλλά και σε λογιστές, σε εφοριακούς και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που είναι γύρω από αυτή τη δραστηριότητα και οι οποίοι τελικά δεν ξέρουν τι θα εφαρμοστεί και πώς.


http://www.rthess.gr/