Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη 52χρονος για κλοπή παλετών από κατάστημα της Κατερίνης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου και ενός ακόμη άγνωστου συνεργού τους, οι οποίοι αναζητούνται
Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο (2) περιπτώσεις κλοπών παλετών σε βάρος του ίδιου
καταστήματος, οι οποίες διαπράχθηκαν στις αρχές του Ιανουαρίου του 2014
Συνελήφθη χθες (02.02.2014) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, για κλοπή παλετών από κατάστημα στην Κατερίνη.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να συλληφθούν ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας άγνωστος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι από αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος ενός 50χρονου στην Κατερίνη, αφαίρεσαν φορτώνοντας σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 110 ξύλινες παλέτες, συνολικής αξίας 825 ευρώ.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην επιχείρηση του 25χρονου σχετικά με σανίδες μεταφοράς φορτίων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ο 52χρονος και το ανωτέρω όχημα έμφορτο με τις αφαιρεθείσες ξύλινες παλέτες.
Ακολούθως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν παλέτες από κοινού, από το ίδιο κατάστημα στην Κατερίνη, στις αρχές του Ιανουαρίου του 2014. Συνολικά εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις κλοπών, όπου οι δράστες αφαίρεσαν:
  • το μεσημέρι της 01.01.2014, 120 παλέτες, συνολικής αξίας 720 ευρώ και
  • το βράδυ της 05.01.2014, 200 παλέτες, συνολικής αξίας 1.200 ευρώ.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 430 παλέτες, ενώ και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπών.
Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής των προαναφερόμενων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.