Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Από σήμερα η Ελλάδα στο «τιμόνι» της Ε.E.

Για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981

Η κυβέρνηση θέλει να αποδείξει ότι παρά την κρίση, μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις ευρωπαϊκές προκλήσεις - Αιχμές από τον γερμανικό Τύπο με το Spiegel να διερωτάται αν το χάος και η αστάθεια παραλύσουν τη χώρα και την Ευρώπη

Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981, αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα.

Με την ελληνική προεδρία η κυβέρνηση επιθυμεί να αποδείξει ότι παρά την οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Μάλιστα σε δηλώσεις του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19 Δεκεμβρίου, ο  Αντώνης Σαμαράς είχε εμφανιστεί αισιόδοξος αναφέροντας ότι η Ελλάδα αρχίζει την προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και επικείμενη ανάκαμψη. 

«Θα είναι μια προεδρία ελπίδας, ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» είχε πει ο πρωθυπουργός.

Προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας αποτελούν:

-η θαλάσσια πολιτική και η ΑΟΖ
-η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
-ο ενιαίος μηχανισμός επιτήρησης των τραπεζών
-η οικονομική ανάκαμψη

Σημειώνεται ότι τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της οικονομίας θα παρουσιάσει στις 8 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στις 9 Ιανουαρίου θα παρουσιασθούν στο Ζάππειο Μέγαρο οι προτεραιότητες των υπολοίπων υπουργείων.

Το πρώτο εξάμηνο 2014 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 14 άτυπα συμβούλια υπουργών, 35 συναντήσεις υψηλών αξιωματούχων, 57 ομάδες εργασίας και 33 συνέδρια -σεμινάρια.
Συνολικά αναμένονται στην Ελλάδα 14.500 επισκέπτες.


Βενιζέλος: Εφικτοί οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

protothema.gr