Η Αρίφα Μπίμπι εκτελέστηκε αφού το δικαστήριο του Πακιστάν εξέδωσε ποινή θανάτου δια λιθοβολισμού.
Οι θείοι της, τα ξαδέρφια της και άλλα μέλη της οικογένειάς της, εκτέλεσαν την εντολή του
δικαστηριού μέχρι που η κοπέλα πέθανε. Το αδίκημα; Η νεαρή κοπέλα είχε... κινητό τηλέφωνο!
Μετά το θάνατό της, την έθαψαν μακριά από το σπίτι της, στην έρημο και απαγόρεψαν στα μέλη της οικογένειάς της να παραβρεθούν στην κηδεία ή να ξέρουν που βρίσκεται θαμμένη.
Η ποινή του λιθοβολισμού, η οποία συνήθως επιβάλλεται σε γυναίκες, ισχύει και στην περίπτωση μοιχείας, αν και τα τελευταία χρόνια σπάνια εκτελείται τελικά έως και καθόλου.
Η Ναουρίν Σάρεν, εκπρόσωπος της ομάδας των δικαιωμάτων των γυναικών, λέει πως οι γυναίκες ζουν κάτω από τον μουσουλμανικό νόμο και ο λιθοβολισμός είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν για να κρατήσουν τις γυναίκες υπό έλεγχο. Ο λιθοβολισμός είναι μια πολύ βαία και βασανιστική τιμωρία η οποία οδηγεί στον αργό θάνατο και όπως λέει η ίδια γίνεται για να τιμωρήσει τις γυναίκες για την σεξουαλικότητά τους και τις βασικές ελευθερίες τους.
Η ασιατική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξήγησε την πράξη του λιθοβολισμού εις βάρος των γυναικών σε ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου: «Λιθοβολισμοί σε θάνατο είναι μια βάρβαρη πράξη από μια πρωτόγονη κοινωνία. Η κοινωνία έστειλε το μήνυμα ότι η βία είναι ο τρόπος για να ασχοληθεί με τις γυναίκες και άλλες ευάλωτες ομάδες. Τα δικαιώματα των γυναικών έχουν εξουδετερωθεί από τη χρήση αυτών των μορφών τιμωρίας. Η πακιστανική κοινωνία έχει εκφυλιστεί σε σημείο που, αν μια γυναίκα, κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα».
Δικό μας σχόλιο
Για κάθε είδηση που ανεβάζουμε κρατάμε επιφυλάξεις.
Η συγκεκριμένη είδηση παρόλο που έχουμε πολλές αμφιβολίες ως προς την πιστότητά της, την ανεβάσαμε για να μας πείτε κι εσείς τη γνώμη σας εάν πιστεύετε ότι είναι αληθινή ή όχι.
Στο συγκεκριμένο κράτος το Πακιστάν μπορεί να συμβαίνουν κατά καιρούς πολλά παράξενα για μας αλλά συνηθισμένα και καθημερινά για τους κατοίκους του, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μας προκαλεί εντύπωση πως η άτυχη κοπέλα βρέθηκε με κινητό. Της το χάρισαν, το αγόρασε?
Προφανώς θα ήξερε τις συνέπειες του νόμου ώστε να το δεχτεί ή να το αγοράσει.
Γι΄αυτό μας φαίνεται αληθοφανή η είδηση κι όχι πραγματική...
Κι αφού είμαστε σε δίλημμα είπαμε να μας πείτε τη δική σας γνώμη επί του θέματος