Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Βουλής (μίζες στα εξοπλιστικά)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Κ.κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.  κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών, αρ.48.
ΚΑΤΑ          
ΠΑΝΤΟΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ – συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού  αυτουργού.                                                                                                                                                
Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύ, 

Πρόσφατα περιήλθαν σε γνώση μου κρίσιμα πραγματικά περιστατικά, δημοσιεύματα σε εφημερίδες καθώς και η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, από τα οποία προκύπτουν κατά την άποψή μου σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων σε βαθμό κακουργήματος ενδεικτικά: (239 ΠΚ, 259 ΠΚ, κ.α.) εκ μέρους μελών της  εξεταστικής επιτροπής της Βουλής του 2005. 
Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία είναι η εξής:
«Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2005 είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Ακη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και τις αντίστοιχες συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Τραγάκης.
Ο τότε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του 2005 δηλώνει ότι είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη , ύψους 25.081.957 δολαρίων. Η διαδρομή του “μαύρου χρήματος” είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.
Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο ‘πάρτι’ των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τραγάκης.» 
Το μέγεθος του εγκλήματος της συγκάλυψης, του κουκουλώματος του σκανδάλου χρηματισμού, φαίνεται από μια απλή σύγκριση του πορίσματος των εισαγγελέων (κ.κ. Κυβέλου και Σίσκου) με τις αποκαλύψεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Η ίδια εταιρεία, η Drumilan, αλλά και ακριβώς το ίδιο ποσό των 21.087.757 δολαρίων. Οι εισαγγελείς μιλούν ευθέως στο 103 σελίδων πόρισμά τους για χρηματισμό, κάνουν λόγο για την καταδίκη των Ρώσων επιχειρηματιών από ρωσικά δικαστήρια για μίζα στην Ελλάδα και αναφέρονται σε όλα τα ονόματα που και τότε είχαν αποκαλυφθεί ως εμπλεκόμενα στη διακίνηση της μίζας από τη Μόσχα προς τις ΗΠΑ και από εκεί στην Ελβετία. 
Στο από 11 Ιανουαρίου 2005 πόρισμα των εννέα (9) βουλευτών (ΠΑΣΟΚ) της Επιτροπής αναφέραται:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece