Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Όταν τα συμφέροντα των εθνικών μεγαλοεργολάβων είναι πάνω από τα συμφέροντα της Πιερίας και της πατρίδας μας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Αντώνη Μάντζιο
 Όταν τα  συμφέροντα των εθνικών μεγαλοεργολάβων είναι πάνω από τα συμφέροντα της Πιερίας και της πατρίδας μας
                                         του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
                                                δημοτικού  συμβούλου Κατερίνης

Λυπούμαστε που η απάντησή μας δεν είχε την ταχύτητα της απάντησης του κ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος βρήκε χρόνο ανάμεσα στην υποστήριξη στον κ. Βενιζέλο στην
πρόταση εξεταστικής για τα υποβρύχια, ανάμεσα στη μελέτη των νόμων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς, να μας απαντήσει αυθημερόν.
Δεν βρήκε το θάρρος όμως ο κ. βουλευτής να ζητήσει συγνώμη για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε σε βάρος μου, εκφράσεις για τις οποίες επιφυλάσσομαι , ούτε καν να τις στηρίξει με επιχειρήματα, γεγονός που μου επιβάλλει να σταματήσω πέραν της σημερινής απάντησης τον δημόσιο διάλογο  μαζί του αφού επιμένει να μην  σέβεται τον συνομιλητή του.
Όσο αφορά για τα επιχειρήματα αυτά καθ αυτά για την επανεκκίνηση των έργων τον παραπέμπω στο κείμενο του δικηγόρου κ. Σιανίδη, στο κείμενο του κ. Ζαμαντζά, στη συζήτηση στη βουλή. Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των μεγαλοεργολάβων, βάζει περισσότερα χρήματα για λιγότερο έργο, πληθαίνει τα διόδια και αυξάνει την τιμή τους και αντί εφαρμόζοντας την ισχύουσα σύμβαση να κηρύξει έκπτωτους τους εργολάβους, αναλαμβάνει να πληρώσει τα επιχειρηματικά τους ρίσκα καθιστώντας έτσι τις ζημιές δημόσιες και τα κέρδη ιδιωτικά.
 Και οι βουλευτές της Πιερίας αντί να ζητήσουν, να απαιτήσουν φθάνοντας μέχρι την καταψήφιση ,το παράλληλο δίκτυο στην Πιερία και την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς , υπερψήφισαν την σύμβαση ενώ ο κ Κωνσταντόπουλος μίλησε για μικρά πταίσματα κατηγορώντας μάλιστα όλους εμάς που αντιδρούμε ότι δεν θέλουμε το καλό της χώρας και άλλα παραμύθια.
Την προηγούμενη φορά για να δικαιολογηθούν έλεγαν  ότι δεν γνώριζαν και μιλούσαν για δεδηλωμένη τώρα υπερψηφίζουν δήθεν  για την σωτηρία της χώρας εννοώντας όμως τη σωτηρία των  εθνικών εργολάβων.
Όσον αφορά τις αστειότητες περί δημιουργίας φυλακών στο ΨΝΠΟ,  να θυμίσουμε ότι τίποτε συγκεκριμένο δεν υπήρχε παρά  μια τουφεκιά στον αέρα,   άλλωστε και ο ίδιος σχεδόν το αρνήθηκε αλλά και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Πέτρας το απέρριψε.
Για το τελεφερίκ στον Όλυμπο  που στερεί άκουσον άκουσον «το μεγαλείο του από άτομα με αναπηρίες», προκαλεί ο κ. βουλευτής γιατί υποκριτικά τους επικαλείται   προς χάρη μεγαλοξενοδοχειακών συμφερόντων την ώρα που η κυβέρνησή του με τη ψήφο του στέλνει  τους ανάπηρους στον Καιάδα.
Για τον βιοκλιματικό Οικισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ,  κυβερνητικός βουλευτής είναι αυτός και οι άλλοι τρεις στο νομό  γιατί άραγε δεν τον εγκρίνουν αφού όλα έχουν καλώς; 
Επιμένουμε. Είναι τόσο ανεπαρκείς ώστε ένας πολίτης να μην τους επιτρέπει να κάνουν τόσα μεγαλεπήβολα έργα;
Εκτός αν δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο και απλά ρίχνουν τουφεκιές ( προτάσεις) στον αέρα.
Τέλος νομίζω ότι ως βουλευτής της Πιερίας είναι αντιδεοντολογικό να αναφέρεται σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της οικογένειάς του κατηγορώντας με ότι θέλω να την πλήξω επειδή  άσκησα το νόμιμο δικαίωμά μου να ζητήσω τον έλεγχο εργασιών διαμόρφωσης της ακτής,  από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος .
Όσον αφορά για τις φωτογραφίες της ακτής, η διαφορά των παλαιών με τις νέες είναι το γεγονός ότι ο χώρος στον οποίο έγιναν οι εργασίες στην ακτή τώρα γέμισε με ξαπλώστρες  και κυκλοφορεί και τροχοφόρο. Έτσι οι εργασίες για την «διάβρωση της ακτής» είχαν σαν αποτέλεσμα βαθιές κάθετες τομές 3-5 μέτρων στο δασικό πρανές και την δημιουργία παραλίας για ξαπλώστρες του παρακείμενου ξενοδοχείου. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος καλούνται να εξετάσουν αν όλες αυτές οι εργασίες είναι νόμιμες, αν υπήρξαν υπερβάσεις και αν αλλοιώθηκε παρανόμως το φυσικό περιβάλλον.
Αντί λοιπόν ο κ. Κωνσταντόπουλος να επιμένει  να υποστηρίζει δημοσίως τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοξενοδόχους, αντί να αδημονεί να παραστεί στα εγκαίνια των παράπλευρων διοδίων του Πλαταμώνα που θα γίνουν το 2015, γιατί δεν προσπαθεί επί τέλους και λόγω ιδιότητας να λειτουργήσει επιτέλους η ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, να στελεχωθούν οι κλινικές του , να υπάρξει πρωτοβάθμια περίθαλψη και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους στην Πιερία;
Ένα ερώτημα που δεν αντελήφθη στην προηγούμενη απάντησή μου όταν έκοβε ευτυχής την κορδέλα του αγροτικού ιατρείου στον Πλαταμώνα, σε χώρο ιδιωτικό που παραχωρήθηκε στο Δήμο, ανακαινίσθηκε με χρήματα ιδιώτη και εγκαινιάστηκε δύο φορές σε δόξα της κρατικής εγκατάλειψης αλλά και της τοπικής μικροπολιτικής  μικρότητας.
Και κάτι ακόμα. Κρίνονται και θα κρίνονται όλο και πιο αυστηρά οι τοπικοί πολιτικοί μας και όχι μόνο, όταν άλλα ψηφίζουν στη Βουλή και άλλα προσπαθούν να πουν στο πόπολο ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες που επικαλούνται, για να αντιληφθούν ότι η βουλευτική ιδιότητα δεν μπορεί να είναι προνόμιο και ότι οι πολίτες είναι εντολείς που ασκούν τα δικαιώματά τους. 


Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος
  
Κατερίνη  23/12/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης