Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Προώθηση των Τοπικών Οίνων της Πιερίας για τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου :Φέτος πίνουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τοπικό κρασί για το Σύλλογο Προστασίας των Παιδιών ¨Βενιαμίν¨
Δημήτρης Ρουκάς: νέα μορφή  προώθησης του τοπικού οίνου  μέσα από κοινωνικές
εκδηλώσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενώνει τις Άγιες  αυτές μέρες και πάλι τις δυνάμεις της με τους Πιεριείς Οινοποιούς, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν» συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσης,  που διοργανώνει ο «Βενιαμίν».

Σε μια διήμερη παράλληλη εκδήλωση το Σάββατο και την Κυριακή 20&21 Δεκεμβρίου 2013  από τις 10:30 το πρωί έως και τις 8:30 το βράδυ,  στο πλαίσιο  του 3ου Χριστουγεννιάτικου Bazaar, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν» στην Αστική Σχολή Κατερίνης (πρώην 1ο Δημοτικό ) θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τους Πιεριείς Οινοποιούς. Όσοι βρεθούν στην Αστική Σχολή Κατερίνης το διήμερο 20&21 Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Πιερίας ΠΓΕ, των τοπικών οινοπαραγωγών, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί εξολοκλήρου στο Σύλλογο Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν». Οι επισκέπτες της εκδήλωσης μπορούν να αγοράσουν άμεσα από τους οινοποιούς τα παραγόμενα κρασιά τους για τις γιορτινές ημέρες σε πολύ προσιτές τιμές,  συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην μείωση του κόστους του γιορτινού τραπεζιού.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, στην οποία συμμετείχαν, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και υπεύθυνος Αμπελοοινικών Θεμάτων,  Γιώργος Κούκουλης, από τον Σύλλογο Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν» ο εκπρόσωπος επικοινωνίας,  Νικόλαος Παπαδόπουλος και η υπεύθυνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης,  Δέσποινα Εγγονίδου, καθώς και οι οινοποιοί της Πιερίας: Αδάμος Γεώργιος, Γ. Γαρυπίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Γραμματόσης Ι. και ΣΙΑ, Μάνος Νικόλαος, Ξηρομερίτη Χριστίνα, Παπαγιαννούλης Κωνσταντίνος, Χρυσοστόμου Νικόλαος
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους οινοπαραγωγούς που πήραν μέρος στη σύσκεψη τονίζοντας πως με την συμμετοχή της Π.Ε. Πιερίας στην εκδήλωση πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να υπάρχουν φέτος στα περισσότερα γιορτινά τραπέζια οι εκλεκτοί Τοπικοί μας Οίνοι, καθώς και να συμβάλουμε στη μεγιστοποίηση των οφελών για τις τοπικές οινοποιητικές επιχειρήσεις. «Με τις στοχευμένες δράσεις της Π.Ε. Πιερίας επιτυγχάνουμε την ανάδειξη και την προώθηση των Τοπικών  μας Οίνων, που έχουν εξαιρετική ποιότητα και ξεκάθαρη ταυτότητα Πιερίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  όμως,  πέρα από τη  στήριξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας έχει να επιτελέσει και ένα κοινωνικό έργο δείχνοντας και τον κοινωνικό της χαρακτήρα,  συμμετέχοντας σε διοργανώσεις που στόχο έχουν τη στήριξη και την ενίσχυση συλλόγων με κοινωνική δράση για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους» ,δήλωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Φέτος πίνουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τοπικό κρασί για το Σύλλογο Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν» , ελπίζοντάς έτσι ότι θα  συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που επιτελεί με αγάπη και στοργή ο «Βενιαμίν», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Συλλόγου Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν» κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συμμετοχή της Π.Ε. Πιερίας στις δράσεις του συλλόγου -που σκοπό έχει να συμπαρασταθεί σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο- όσο και τους οινοπαραγωγούς της Πιερίας για την προσφορά τους στον «Βενιαμίν», στο  πλαίσιο  του 3ου Χριστουγεννιάτικου Bazaar.

Στο σπουδαίο έργο του Συλλόγου Προστασίας των Παιδιών «Βενιαμίν», αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας, Δημήτρης Τσιμήτρης. επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλουν όχι μόνο στη δημιουργία θετικού και ευχάριστου κλίματος αλλά και στην υλοποίηση των δράσεων του συλλόγου,  που αφορούν στην οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη  μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και στη διανομή τροφίμων και ιματισμού.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου, ανέφερε πως η υπηρεσία έχει τη δομή άλλα προπάντων την εμπειρία να μπορεί να υλοποιεί κοινωνικές δράσεις,  όπως είναι η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, υλοποιώντας το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τη δωρεάν συλλογή και διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, αναφερόμενος στη συμμετοχή των οινοπαραγωγών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σημείωσε ότι αποτελεί μια νέα μορφή  προώθησης του τοπικού οίνου από την Π.Ε. Πιερίας.  «Οι Πιερικοί μικροί αμπελώνες, τα μικρά οινοποιεία  και τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα εκλεκτά κρασιά με την ιδιαίτερη γεύση τους, αποτελούν σημαντικό πυλώνα της αγροδιατροφικής μας οικονομικής πολιτικής και απαιτούν  νέους τρόπους προώθησης, όπως π.χ. μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις,  προκειμένου  να αποκτήσουν μεγαλύτερη διείσδυση στο ευρύ κοινό της Πιερίας», υπογράμμισε ο κ. Δημήτρης Ρουκάς.