Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία Χρυσής Αυγής για παράνομες παρακολουθήσεις βουλευτών - ΒΙΝΤΕΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Χρυσή Αυγή
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε από βήματος της Βουλής την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταλύσει το πολίτευμα μέσα από
παράνομες παρακολουθήσεις συνομιλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αρχικά, όταν έγιναν οι παράνομες συλλήψεις του Αρχηγού και των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής δικαστική λειτουργός τους ενημέρωσε πως υπάρχουν στην δικογραφία καταγεγραμμένες συνομιλίες βουλευτών για "εθνικούς λόγους" πριν το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές Παππάς και Λαγός καταθέτουν άμεσα μηνύσεις κατά του υπευθύνου παρακολουθήσεων της Ε.Υ.Π. και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

ΒΙΝΤΕΟ

Παράλληλα, σήμερα το πρωί μηνύθηκε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση διανομής εντύπου υλικού στα διόδια της Ελευσίνας. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνεννοήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων για διανομή φυλλαδίων στα διόδια, τους περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ για να εμποδίσουν την νόμιμη πολιτική δράση του Κόμματος. Στην προκείμενη περίπτωση, που η εν λόγω δραστηριότητα δεν είχε αναγγελθεί επισήμως, η ενημέρωση των Αρχών προέκυψε προφανώς από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης που κατατέθηκε σήμερα

ΜΗΝΥΣΗ

1. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Ηλίας, κάτοικος Αθηνών
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ Ηλίας, κάτοικος ομοίως


                                                   ΚΑΤΑ
1. ΔΕΝΔΙΑ Νικολάου, Υπουργού Δημοσίας Τάξεως
2. ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛ.ΑΣ.
3. Επικεφαλής Αξιωματικού Μέτρων Τάξης, όπως κατωτέρω εξειδικεύεται
4. ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Στις 25/10/2013 και περί ώραν 14.30 αποφασίσαμε στα πλαίσια των οργανωμένων πολιτικών δράσεων του κινήματός μας, να προβούμε σε διανομή φυλλαδίων πολιτικού περιεχομένου στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών,  εν όψει της μαζικής εξόδου των Αθηναίων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κινητοποίηση ΔΕΝ απευθυνόταν στο κοινό  και τα μέλη μας και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ΔΕΝ ανακοινώθηκε δημοσίως κατ’ ουδένα τρόπο, η δε συνεννόηση έλαβε χώρα μέσω των προσωπικών κινητών τηλεφώνων μας.

Με μεγάλη μας έκπληξη, όταν μεταβήκαμε στο προσυμφωνημένο σημείο (συγκεκριμένα στα διόδια Ελευσίνας περί τις 14.30), διαπιστώσαμε ότι μας περίμεναν δύο διμοιρίες ΜΑΤ και ένας αξιωματικός που μας συστήθηκε ως «Γαϊτάνης», οι οποίοι και απαγόρευσαν στα στελέχη μας να προβούν σε οποιαδήποτε δράση διανομής φυλλαδίων , επειδή δήθεν «απαγορεύεται», χωρίς άλλη αναφορά. Στις επίμονες ερωτήσεις μας στον κ.  Γ…, που έχουν καταγραφεί και από την κάμερα που μας συνόδευε, δεν απάντησε ούτε από ποιον απαγορεύεται, ούτε με βάση ποιο άρθρο ποιου νόμου απαγορεύεται η νόμιμη αυτή πολιτική δραστηριότητα. Από την κοινή εμπειρία μας, προκύπτει ότι η «απαγόρευση» αυτή, από όποιον και αν επιβλήθηκε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν δόθηκαν οι «εντολές» αυτές, είναι απόλυτα παράνομη και αντισυνταγματική, αφού όχι μόνο ο δικός μας πολιτικός φορέας στο παρελθόν αλλά και άλλοι πολλοί, διανέμουν δεκάδες εντύπων στο χώρο αυτό, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

Είναι συνεπώς προφανές ότι οι  υπεύθυνοι για την αδιανόητη σε δημοκρατικό καθεστώς «απαγόρευση»  είναι όχι μόνο όσοι κλήθηκαν να την υλοποιήσουν  (όπως ο εν λόγω αξιωματικός), αλλά κυρίως όσοι τους διέταξαν ιεραρχικά να την επιβάλουν, ειδικά δε ο Υπουργός Δημ. Τάξης καθώς και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί,  απαγόρευσαν σε όλους όσους είχαμε καλέσει για τον σκοπό της διανομής να προβούν σε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια, με την απειλή συλλήψεων για άγνωστο λόγο, που όμως εύκολα, ως συνήθως, θα μπορούσε να βαφτιστεί ως «απείθεια». Το τραγελαφικό, αλλά και ενδεικτικό της αμηχανίας του επικεφαλής αξιωματικού, που διακρίνεται εύγλωττα στην οπτική καταγραφή, είναι ότι στην ερώτηση «γιατί απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων», ο αξιωματικός έδειχνε τον ασύρματο από τον οποίο έπαιρνε συνεχώς εντολές, μη μπορώντας να στοιχειοθετήσει νομικά την απαγόρευση. Εν τέλει, τα μέλη μας αποσύρθηκαν ώστε να αποφύγουμε τις προσαγωγές και την δημιουργία κλίματος εντυπώσεων και προέβημεν μόνοι μας, μαζί με άλλους βουλευτές στη διανομή αυτή, δεδομένου ότι καλυπτόμαστε από την ασυλία. 

2. ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ «Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό… να βλάψει…κάποιον άλλον…τιμωρείται…». Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 370 Α παρ. 1, 2 και 3 ΠΚ, « Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας…με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί…το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων…τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών…2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα…προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων…τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών…3. Με κάθειρξη μέχρι 10 ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας…». Από τα ανωτέρω αναλυτικώς εκτεθέντα συνάγεται ότι οι μηνυόμενοι, όχι μόνο απαγόρευσαν παράνομα και αντισυνταγματικά, χωρίς καμία επίκληση δικαιολογητικού λόγου, την απολύτως νόμιμη,  συνήθη και τετριμμένη πρακτικά διανομή φυλλαδίων στα διόδια παραβαίνοντας εις βάρος μας το υπηρεσιακό τους καθήκον,  αλλά προκειμένου να  οδηγηθούν σε αυτή, παρακολούθησαν και χρησιμοποίησαν το παρανόμως κτηθέν ακουστικό υλικό (πληροφορία) από τις απόρρητες προσωπικές συνδιαλέξεις στα κινητά τηλέφωνά μας, δεδομένου ότι η δράση αυτή αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε αυθημερόν, χωρίς καμία ανακοίνωση, δημοσίευση ή ανάρτηση να έχει λάβει προηγουμένως χώρα!

Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να αιτηθούμε την ποινική δίωξη όλων όσων διαπιστωθεί από την ανάκριση ότι συνέβαλαν αφενός στην εκτέλεση της παράνομης εντολής για απαγόρευση της διανομής , αφετέρου στην απαράδεκτη παρακολούθηση των προσωπικών μας συνομιλιών χωρίς τις οποίες δεν θα είχαν πληροφορηθεί τη δράση αυτή. Επειδή επικαλούμαστε τη μαρτυρία των: 1) Κουκούτση Δημητρίου 2) Μπούκουρα Ευσταθίου και 3) Κούζηλου Νικολάου, απάντων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής και κατοίκων ομοίως

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κατά νόμο άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εμπλεκομένων καθώς και όσων άλλων έχουν συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στις ανωτέρω αναφερθείσες παράνομες πράξεις

Δηλώνουμε ότι παριστάμεθα ως πολιτικώς ενάγοντες για το ποσό των 44 Ευρώ έκαστος για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση αγωγής αποζημίωσης για το επιπλέον, ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων.

Αθήνα, 31/10/2013

Οι Μηνυτές

Ηλίας Κασιδιάρης
Ηλίας Παναγιώταρος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com