Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος που είναι ιδιοκτήτης γηπέδων και υβριστής και το Δημοτικό Συμβούλιο που παρατηρεί

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού ο Σύλλογος Παλαιμάχων επίλεκτων Πιερίας έκανε εργασίες επιχρισμάτων, εγκαταστάσεων, βαφών και ηλεκτρολογικών.  Ποιος του έδωσε την άδεια;  Πως μπήκαν σε δημοτικό χώρο και έκαναν εργασίες;
Προφανώς ο Δήμαρχός μας.  Θεωρεί ότι το ΑΚ Κολινδρού είναι ιδιοκτησία του και το «δίνει»
για χρήση και για εργασίες κατά βούληση. Οι εργασίες λοιπόν έγιναν χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και στο Δ.Σ. στις 15-11-13 δόθηκε η χρήση σ’αυτόν το Σύλλογο χωρίς συζήτηση βασικών στοιχείων: Συντήρηση, επιμέλεια, κόστος ενέργειας (προβολέων κ.λπ.) κ.λπ.
Κι έτσι παρέμεινε ακλόνητος ο Δήμαρχος στη θέση του: «Το ΑΚ Κολινδρού το έκανα εγώ και το δίνω μόνο σε μεγάλες ομάδες».  Μάλιστα στο προηγούμενο Δ.Σ. είπε πως και άλλη απόφαση να πάρει το Δ.Σ. αυτός δεν θα την εκτελέσει!!!   
Στον Α.Σ. Κολινδρού όμως που ζήτησε τη χρήση του, αρνήθηκε επίμονα!  Και καταφέρθηκε και πάλι εναντίον τους με εμπρηστικές εκφράσεις του τύπου «ρεζίλεψαν τον Κολινδρό» κ.λ.π.  Ευτυχώς επί του θέματος υπάρχουν και ψυχραιμότεροι και ελπίζουμε η διχογνωμία αυτή στην τοπική κοινωνία Κολινδρού να διευθετηθεί λογικά και δημοκρατικά.
Όμως το πρόβλημα με την συμπεριφορά του Δημάρχου παραμένει και μεγαλώνει.  Στο προηγούμενο Δ.Σ. είπε ότι: «Οι πολίτες για την κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου κάνουν μόνο προσωπική προβολή»  και ότι δεν θα εκτελέσει ενδεχόμενη απόφαση Δ.Σ..  Στο τελευταίο είπε αυτά που αναφέραμε πριν και πολλά άλλα.
Δεν είναι λογικό λοιπόν να του ζητήσει ο λαός εφ’όσον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σοβαρά στο ρόλο του να παραιτηθεί και να ηρεμήσει;
Και ένα σημαντικό  ερώτημα επί του θέματος: Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι σιωπηλοί χειροκροτητές σύμβουλοι της συμπολίτευσης και η αδρανής αξιωματική αντιπολίτευση που απλώς παρατηρεί, δεν έχουν υποχρέωση να παρέμβουν δυναμικά; 
Επίσης σ’αυτήν την συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα των λιμένων.  Υπήρξε μια μακροσκελής εισήγηση από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αλιευτική χρήση του λιμανιού της Μεθώνης και μικτή των Αλυκών.  Θεωρούμε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να συνοδεύεται από (έστω) προμελέτη με τεχνικά και οικονομικά στοιχεία στα οποία θα πατούσε η όποια πρόταση.  Χωρίς αυτά απλώς για άλλη μια φορά θεωρητικολογούμε και άρα αερολογούμε.
Τέλος ο Δήμος αποφάσισε την επέκταση κοιμητηρίων.  Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο όμως προβλέπει κατάργηση των υπαρχόντων που είναι εντός οικισμού και δημιουργία νέων σε συγκεκριμένο Δημοτικό αγροτεμάχιο.
Κατά πάσαν πιθανότητα βέβαια η Δημοτική Διοίκηση και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου ή το ξέχασε ή δεν το ξέρει.
Όπως και τόσα άλλα σημαντικά. 
                                                              
    Αιγίνιο 20 – 11 –  2013
            Για την Σ.Ε.

        Α. Νταγλιούδης


ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ