Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι δέκα χώρες με το καλύτερο φαγητό. Κοντά στη κορυφή η Ελλάδα

Η λίστα του Lonely Planet του 2012 παρουσίασε ένα πολύ χορταστικό top 10.Σε αυτές τις χώρες τρως καλά!

Ταϊλάνδη: η κουζίνα της είναι αγαπημένη σε όλους. Τα πιάτα έχουν έντονες μυρωδιές, λόγω τσίλι και σκόρδου, αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά κάνουν τις γεύσεις απογειωτικές. Λίγο κόλιανδρο, λάιμ, πιπεριές, γαρίδες και ψάρια και η κουζίνα απογειώνεται.
Ελλάδα: γνωστή για τα φρέσκα υλικά της, το ψωμί, τις σάλτσες και τα φρέσκα ψάρια της Μεσογείου. Το μεσημεριανό είναι το αγαπημένο γεύμα των Ελλήνων και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μέρα!
Τρίτη στη σειρά η Κίνα, με τα πιάτα της να έχουν την αρμονία του yin και του yang! Λαχανικά και φρούτα, κρέας και μπαχάρια.
Η Γαλλία έρχεται τέταρτη, με τις σαμπάνιες, τα κρασιά, τα τυριά και τις μπαγκέτες της. Κάθε μέρος της έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητες στο φαγητό!
Η Ισπανία έχει έντονες γεύσεις και χρησιμοποιεί πολύ το σαφράν και το κύμινο, τα ψάρια και το κρέας στο ίδιο πιάτο. Το δείπνο είναι το αγαπημένο τους, το οποίο σερβίρεται μετά τις 9.
Στο Μεξικό ανήκει η έκτη θέση. Λόγω ιστορίας, στο μεξικάνικο φαγητό μπλέκονται και άλλες γαστρονομικές κουλτούρες, όπως η ;φρικανική και η γαλλική.
Ιταλία και μακαρόνια πάνε μαζί. Εκτός αυτών, η χώρα είναι γνωστή για την πίτσα, το ριζότο της και τον υπέροχο καφέ της.
Η Ινδία έχει να πει πολλά για τις γαστρονομικές της συνήθειες: ρύζι, λαχανικά και εξωτικά μπαχαρικά, που κάνουν τις γεύσεις να… καίνε!
Στη δέκατη θέση η Ινδονησία και η Μαλαισία: ένας συνδυασμός κινεζικής, πορτογαλικής και ινδικής κουζίνας.