Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν διανομή γεύματος στο Β Δημοτικό σχολείο Κολινδρού από το "Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής"

Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής

Αυτά τα προϊόντα μοιράστηκαν σήμερα στα παιδιά του Β Δημοτικού σχολείου Κολινδρού
Για τη συνέχιση του Προγράμματος Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, με στόχο την αρωγή 50.000 μαθητών δημοσίων σχολείων. 

Το Πρόγραμμα Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής είναι μία
προορατική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο του 2012, και υλοποιείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Prolepsis. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων που βρίσκονται σε μη προνομιούχες περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κοινωνικοοικονομική κρίση και έχει διττό στόχο. Αφενός, το πρόγραμμα έχει σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν να λαμβάνουν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα, καθώς ενισχύει, αφετέρου, την προαγωγή της υγείας μέσω της υγιεινής διατροφής τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν εξειδικευμένες ομιλίες, ειδικά σχεδιασμένο πληροφοριακό υλικό, σύντομα διατροφικά μηνύματα, καθώς και ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Αρχικά, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2012, υλοποιήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε 34 σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με σύνολο 6.272 μαθητών. Το πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η έκθεση αξιολόγησης επέδειξε την αναγκαιότητα του προγράμματος. Τον Ιούλιο του 2012, το ΙΣΝ ανανέωσε τη δωρεά του προς το Prolepsis για την επέκταση του Προγράμματος, με στόχο την αρωγή 25.000 μαθητών σε 162 σχολεία, σε 13 νομούς της Ελλάδας, και συγκεκριμένα τους νομούς Αττικής, , Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Ημαθίας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Αχαΐας και Ηλείας. 
Τα προϊόντα που μοιράστηκαν σήμερα στα παιδιά του Β Δημοτικού σχολείου Κολινδρού
Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο ιδρύθηκε το 1991, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στόχος του οποίου είναι να συμβάλει στους τομείς της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής της υγείας και της περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας. Το προσωπικό του αποτελείται από μία διεπιστημονική ομάδα ιατρών, ειδικών στη δημόσια υγεία, στατιστικών, οικονομολόγων και κοινωνιολόγων. Από την ίδρυσή του, έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τις Η.Π.Α.