Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η Landis+Gyr και η British Gas ανακοινώνουν συμφωνία 600 εκατ. λιρών για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... bankwars.gr
Συμφωνία μεταξύ της Landis+Gyr και της British Gas  για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών έναντι 600 εκατ. λιρών.
Η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως
αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 300 εργαζόμενους, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 50 χώρες παγκοσμίως.

-     Η Landis+GYR θα προμηθεύσει την πλειοψηφία των 16 εκατ. έξυπνων μετρητών που θα εγκαταστήσει η British Gas

-     Η Landis+Gyr αναμένεται να διπλασιάσει το προσωπικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο

-     Η British Gas θα προσλάβει 500 εξειδικευμένα στελέχη για την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών


Οι πελάτες της British Gas αναμένεται να επωφεληθούν από την συμφωνία 600 εκατ. λιρών μεταξύ της British Gas και της Landis+Gyr. Η σημαντική συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε σήμερα προβλέπει ότι η Landis+Gyr θα προμηθεύσει την πλειοψηφία των 16 εκατ. έξυπνων μετρητών που θα εγκαταστήσει η British Gas στα σπίτια των πελατών της.

Έως το 2020 οι έξυπνοι μετρητές θα έχουν εγκατασταθεί στα περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, σύμφωνα με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Το σχέδιο προβλέπει την αντικατάσταση των υφιστάμενων μετρητών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας με έξυπνους μετρητές οι οποίοι θα προσφέρουν τα εξής οφέλη:

-     Ιδιωτική οθόνη κατανάλωσης ενέργειας μέσω της οποίας ο πελάτης ενημερώνεται για την κατανάλωση αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας/ ποσότητα αερίου και ηλεκτρικού που έχει χρησιμοποιήσει καθώς και το κόστος σε λίρες και πένες

-     Εκτιμώμενη εξοικονόμηση της τάξεως περίπου του 5% (65 λίρες) τον χρόνο

-     Άμεση αποστολή των μετρήσεων στους προμηθευτές ενέργειας, δίνοντας τέλος με αυτόν τον τρόπο στους λογαριασμούς που εκδίδονται «έναντι»

Η British Gas υιοθέτησε έγκαιρα την στρατηγική τοποθέτησης έξυπνων μετρητών σε σπίτια και επιχειρήσεις προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της τα οφέλη που θα προκύψουν το συντομότερο δυνατό.

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του μεγέθους και του ρυθμού εφαρμογής της επένδυσης της British Gas που επιδιώκει να φέρει την τεχνολογία κοντά στους πελάτες της το συντομότερο δυνατό.

Ο Chris Weston, Διευθύνων Σύμβουλος της British Gas τόνισε: «Οι έξυπνοι μετρητές σηματοδοτούν μία νέα εποχή για τους πελάτες στον τομέα της ενέργειας, φέρνοντας μια αλλαγή στον τρόπο/ αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την κατανάλωση ενέργειας στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Η επένδυση μας των 600 εκατ. λιρών στις έξυπνες λύσεις μέτρησης της Landis+Gyr σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να παρέχουμε στους πελάτες μας έξυπνους μετρητές σε χαμηλό κόστος και να τους προσφέρουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας το συντομότερο δυνατόν.»

«Η British Gas οδηγεί τον κλάδο στην αξιοποίηση των έξυπνων μετρητών. Είναι μέρος της δέσμευσής μας για την αναμόρφωση του κλάδου της ενέργειας στη νέα ψηφιακή εποχή, καθιστώντας ευκολότερο για τους πελάτες να παρακολουθήσουν την κατανάλωση ενέργειας και να έχουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους.»

Ο Andreas Umbach, CEO της Landis+Gyr, σημείωσε: «Τα τρία τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε με την British Gas για την κατασκευή έξυπνων μετρητών για τους πελάτες της. Αυτή η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο και θέτει ένα νέο πρότυπο συνεργασίας. Μας επιτρέπει να επιτύχουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακας στην παραγωγή μετρητών, να επεκτείνουμε την δραστηριότητά μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εδραιώσουμε περαιτέρω την Βρετανία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στον τομέα της έξυπνης ενέργειας. Αυτά είναι σπουδαία νέα τόσο για τον κλάδο όσο και για τους εργαζομένους μας.»

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα, η Landis+Gyr αναμένει/ προβλέπει να διπλασιάσει το 600 ατόμων προσωπικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επεκτείνει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις προκειμένου να ανταποκριθεί όχι μόνο στις απαιτήσεις της εξάπλωσης των έξυπνων μετρητών της British Gas αλλά και για τους υπόλοιπους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειου όσο η εγκατάσταση θα επιταχύνεται.

Η British Gas έχει ήδη ανακοινώσει την ανάγκη για περισσότερους από 1.000 συνεργάτες εξειδικευμένους στην έξυπνη ενέργεια που θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αποτελεσματικής διαχείρισης ενέργειας στα νοικοκυριά. Η σημερινή ανακοίνωση ανοίγει τον δρόμο για την πρόσληψη 500 εξειδικευμένων στελεχών στον τομέα της έξυπνης ενέργειας για το 2014.