Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χαιρετισμός της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου στην απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ο δημόσιος τομέας από την αρχή των μνημονίων βρέθηκε στο επίκεντρο. Στοχοποιήθηκε, συκοφαντήθηκε με σκοπό την αποδοχή η έστω την ανοχή της κοινωνίας στα χειρότερα που ετοίμαζαν. Οι μάσκες όμως έπεσαν. Οι τεράστιες μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα δεν έφεραν την ανάπτυξη δεν έφεραν έσοδα στο δημόσιο δεν έφεραν έσοδα στην αγορά. Οι απολύσεις στο δημόσιο δεν έφεραν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι άλλη.Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στενάζει.Δημόσιοι και ιδιωτικοί  υπάλληλοι ζούμε την πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή. 1,5 εκατομμύρια οι άνεργοι, 62% των παιδιών μας είναι χωρίς δουλειά χωρίς μέλλον.Χιλιάδες νέοι επιστήμονες οδηγούνται στη μετανάστευση.
Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες δεκαετιώνκαρατομήθηκαν σε μια μέρα με νόμους και προεδρικά διατάγματα.Εργασιακή ζούγκλα επικρατεί στις επιχειρήσεις.Ξαφνικός θάνατος, διαθεσιμότητες απολύσεις για νέους κάθε φορά τομείς του δημοσίου.Οι εργαζόμενοι δεν είναι άνθρωποι παρά μόνο αριθμοί που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των τραπεζιτών των δανειστών και της τρόικας.ΕΡΤ,Δημοτική αστυνομία, καθηγητές ΕΠΑΛ ,εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία , στην υγεία.Και όλοι ξέρουμε ότι αυτά είναι μόνο η αρχή. Η μνημονιακή κυβέρνηση έχοντας ταυτιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις εντολές της Ε.Ε και των δανειστών συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα οδηγώντας ταυτόχρονα στην καταστροφή την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία.
Διαλύουν τώρα κομμάτι κομμάτι ότι απέμεινε όρθιο από τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του δημοσίου .
Διαλύουν τη δημόσια υγεία.Απαξιώνουν τα νοσοκομεία , τα Κ.Υ και όλες τις πρωτοβάθμιες δομές παροχής δημόσιας υγείας.Δώρο όλα στους ιδιώτες κλινικάρχες.Ζειόποιος έχει να πληρώσει .Διαλύουν την παιδεία.Τα σχολεία φέτος δεν άνοιξαν ακόμη.Μηδενικοί διορισμοί,υποχρεωτικές μετατάξεις πολλά κενά αλλά ελάχιστες αποσπάσεις και χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην ανεργία.
Στόχος ένα φθηνό σχολείο με υποταγμένους  πειθαρχημένος εκπαιδευτικούς.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος.Οδηγεί στην καταστροφή του λαού και την χώρα. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον λαό και την χώρα. Θα συνεχίζουν αν τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν. Θα απολύουν όσο τους αφήνουμε να απολύουν. Θα μας ποδοπατούν όσο τους αφήνουμε να μας ποδοπατούν. Καμιά υποταγή δεν εξασφάλισε δουλειά. Κανένας συμβιβασμός δεν προστάτεψε δικαιώματα. Καμιά μάχη δεν κερδήθηκε οπισθοχωρώντας. Δεν θα μας νικήσει ο φόβος. Δεν θα διδάξουμε στα παιδιά μας μοιρολατρία, υποταγή, ραγιαδισμό. Θα διδάξουμε περηφάνια κι αξιοπρέπεια, Θα διδάξουμε αλληλεγγύη, αγώνα κι αντίσταση. Είμαστε πολλοί. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Σηκώνουμε το κεφάλι κι αντιστεκόμαστε. Η δύναμη στα χέρια μας. Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά και το δημόσιο πλούτο της χώρας μας. Υπερασπιζόμαστε την εργασία και τα δικαιώματά μας. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και από τον κυβερνητικό αυταρχισμό και από τους φασίστες υπερασπιστές του κεφαλαίου. Το ξέρουμε καλά. Το μέλλον μας , τα όνειρά μας, τα δικά μας και των παιδιών μας δεν είναι η βαρβαρότητα που σχεδιάζουν. Με συλλογικούς αγώνες επιβάλλουμε μια άλλη πολιτική. Ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε τα μνημόνια και τους εκφραστές τους. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Με την κοινωνία στο προσκήνιο πρωταγωνιστή και διαμορφωτή των εξελίξεων.
Για να έχει αύριο αυτός ο λαός.
Για ν' ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή.
Όλοι μαζί μπορούμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.
Καλή δύναμη και καλούς νικηφόρους αγώνες.