Το παράδοξο είναι ότι όσο καταστρέφονται τα δάση και στενεύει ο κλοιός γύρω από τις «χαμένες φυλές» τόσο ανακαλύπτονται νέες. «Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως αποσύρονται όλο
και πιο βαθιά στη ζούγκλα για να αποφύγουν τη βία» από παράνομους ξυλοκόπους, λαθροκυνηγούς και άλλους «εισβολείς» «ή επιλέγουν να μείνουν απομονωμένοι γιατί οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους είδαν ή υπέστησαν βία πριν από 100 χρόνια ή απλώς επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν όπως ζούσαν πάντα».
Μερικές από τις φυλές δεν έχουν ιδέα για το πώς μοιάζει ο εξωτερικός κόσμος ενώ άλλες έχουν αλλά επιλέγουν να παραμείνουν μακριά του.
Βίντεο ντοκουμέντο από μία απομονωμένη φυλή που ζει στον Αμαζόνιο δόθηκε στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για τη φυλή Mashco-Piro που κατοικεί στον νοτιοανατολικό Αμαζόνιο στο Περού.
Περίπου 100 μέλη την κοινότητας, ολόγυμνα και κρατώντας λόγχες και τόξα στα χέρια εμφανίστηκαν στην όχθη του ποταμού Las Piedras της κοινότητας Monte Salvado και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν στη δική τους διάλεκτο με μέλη της κοινότητας στην απέναντι όχθη του ποταμού.
Μάλιστα ορισμένοι φάνηκαν να έχουν και απειλητικές διαθέσεις, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση «ομπρέλα των ιθαγενών» που έδωσε και το βίντεο στη δημοσιότητα τα μέλη της φυλής έκαναν την εμφάνισή τους είτε στο πλαίσιο αναζήτησης τροφής, είτε όντας εξαγριωμένα λόγω της παράνομης ξυλείας και της μεταφοράς ναρκωτικών που παρατηρείται στο έδαφός τους.
Στόχος της οργάνωσης ήταν να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Περού ότι δεν υπάρχουν πλέον στον Αμαζόνιο φυλές ιθαγενών που ζουν απομονωμένες.
Οι νόμοι του Περού όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian απαγορεύει την φυσική επαφή με τις περίπου 15 φυλές που ζουν συνολικά στο Περού οι οποίες εκτιμάται ότι αριθμούν περίπου 12.000-15.000 μέλη. Ο κυριότερος λόγος είναι η ασφάλειά τους καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στα μικρόβια που φέρουν οι άνθρωποι.
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/