Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Κτυπούν κρατούμενους στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας - Απεργία πείνας άρχισαν οι κρατούμενοι.

Βιαιοπραγίες από Χρυσαυγίτη σωφρονιστικό Υπάλληλο των αγροτικών φυλακών Τύρινθας σε βάρος νεαρών απεξαρτημένων κρατουμένων.
Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και προανήγγειλαν απεργία

πείνας,ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος τριαντάχρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου που αυτοσυστήνεται ως μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κάνουν νεαροί κυρίως κρατούμενοι , στην πλειονότητα τους εξαρτημένοι που εκτίουν ενόψει δευτεροβάθμιας κρίσης ποινές φυλάκισης για παραβάσεις τού Νόμου περί Ναρκωτικών,που έχει σημειωτέον αναμορφωθεί, και έχουν απεξαρτηθεί,πού μιλούν για επανειλημμένες απρόκλητες επιθέσεις σωματικής βίας και μειωτικής συμπεριφοράς από τον συγκεκριμένο εύσωμο και μάλλον ασυγκράτητο θερμόαιμο σωφρονιστικό υπάλληλο, που δέν δίστασε μάλιστα να κτυπήσει μπροστά σε ανώτερο του Υπαρχιφύλακα τον 25χρονο Δ.Κ.,δηλώνοντας ότι δεν υπολογίζει και δεν φοβάται ούτε δικηγόρους η καταγγελίες όπως χαρακτηριστικά δημόσια έλεγε.
Ο κρατούμενος Δ.Κ. κατήγγειλε στο συνήγορο υπεράσπισης του κ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΟΥΛΕΖΑ ότι συγκεκριμένα το απόγευμα τού Σαββάτου ο καταγγελόμενος ευερέθιστος υπάλληλος επιτέθηκε απρόκλητα για ασήμαντη αφορμή και κτύπησε έναν 32χρονο συγκρατούμενο του υπήκοο Βραζιλίας, οπότε όταν του ζήτησε ο Δ.Κ. την αιτία εκείνος αμετανόητος κτύπησε με σφοδρότητα και μίσος και εκείνον, με συνέπεια να απειληθεί γενικότερη σύρραξη, καθώς οι κρατούμενοι παραπονούνται για ανάλογα περιστατικά βίας σε βάρος τους. Ήδη άρχισαν απεργία πείνας , ετοιμάζουν υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την Διεθύντρια του Καταστήματος και κινητοποιήσεις, ενώ ο συνήγορος τους κ Β.Νουλέζας που δήλωσε ότι θεωρεί αδιανόητο να συμβαίνουν εν ετει 2013 τέτοια περιστατικά σε Αγροτική Φυλακή, πρόκειται την Δευτέρα να υποβάλλει Μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, που θα συγκοινοποιήσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,ζητώντας την λήψη μέτρων ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Βασίλειος Νουλέζας