Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Παρουσία δύο χιλιάδων θεατών

Κ. Ρουγγέρη: «Είναι μαγικό το θέατρο εδώ και είμαστε ευτυχισμένοι που παίξαμε. Άλλωστε αυτό πρέπει να έγινε αντιληπτό από το κοινό, αφού οι
ηθοποιοί μας κάνανε κατάθεση ψυχής»

Τους «Μύθους του Αισώπου» απόλαυσαν στο αρχαίο Δίον δύο περίπου χιλιάδες, μικροί και μεγάλοι, θεατές. Στο μαγευτικό αυτό χώρο, στους πρόποδες του Ολύμπου, ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη απέδωσε εξαιρετικά μερικούς από αυτούς του αρχαίου μας μυθοποιού και η γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός, εκστασιασμένη από το χώρο του θεάτρου, δεν άντεξε στον πειρασμό και έπαιξε για λίγο και η ίδια.
Σε όλους ανεξαίρετα τους Μύθους, τα χειροκροτήματα ήταν παρατεταμένα και ο τρόπος απόδοσης των ηθοποιών ήταν τέτοιος που «ανάγκασε» και το κοινό να συμμετέχει στην παράσταση.
Τα μηνύματα που πέρασαν μέσα στις δύο ώρες οι «Μύθοι» ήταν εμφανή και εντυπωσιακά και δεν θα γινόταν διαφορετικά, αφού ο Αίσωπος θεωρείται ο κορυφαίος της λεγόμενης διδακτικής μυθολογίας.
Για μια ώρα περίπου μετά την παράσταση η καλοσυνάτη Κάρμεν Ρουγγέρη υπέγραφε αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές της και συζητούσε με τους μεγάλους, όχι μόνο για τη μυθολογία, αλλά και γενικότερα θέματα, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε σε αυτή και το θίασό της.
Για την παράσταση στο αρχαίο θέατρο του Δίου, μετά το τέλος, η Κάρμεν Ρουγγέρη στον τοπικό τύπο, δήλωσε τα εξής:
«Είναι μαγικό το θέατρο εδώ και είμαστε ευτυχισμένοι που παίξαμε. Άλλωστε αυτό πρέπει να έγινε αντιληπτό από το κοινό, αφού οι ηθοποιοί μας κάνανε κατάθεση ψυχής. Νομίζω ότι κάθε ηθοποιός έχει όνειρό του να παίξει εδώ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Εμείς είμαστε πολύ τυχεροί αφού παίζουμε κάθε χρόνο. Είναι μαγικό, υπέροχο αυτό θέατρο και εξαιρετικά καλό το κοινό και είναι εκπαιδευμένο. Έχει μάθει να βλέπει παραστάσεις σε αυτό τον χώρο, είναι ένα ξεχωριστό κοινό, σου δίνει. Το θέατρο είναι να δίνεις, αλλά και να παίρνεις. Το είδατε άλλωστε αυτό. Και δίναμε και παίρναμε... Αυτό το Φεστιβάλ πρέπει να συνεχίσει έτσι. Θέλω να πω ότι θαυμάζω ιδιαίτερα τον πρόεδρό του τον Γρηγόρη τον Παπαχρήστο από τότε που ήταν δήμαρχος, γιατί πιστεύω ότι αγαπάει τόσο πολύ τον τόπο του και έχει κάνει θαύματα, όπως και όλοι όσοι ασχολούνται εδώ με το θεσμό αυτό. Ο θεσμός αυτός φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά τεράστια επιτυχία και οποιοσδήποτε θίασος των Αθηνών, θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να παίζει στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου.»
Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ  Γρηγόρης Παπαχρήστος, είπε:
«Το Φεστιβάλ Ολύμπου, εδώ και χρόνια, έχει καθιερώσει στο πρόγραμμά του και παιδικές θεατρικές παραστάσεις γιατί η ανταπόκριση των παιδιών ήταν πάντα ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Αυτό έγινε και απόψε με τους «Μύθους του Αισώπου» της Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία κάθε φορά μας εκπλήσσει με τις δουλειές της. Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά την αγαπούνε ιδιαίτερα, όπως και τις παραστάσεις που δίνει. Βέβαια και τους «ήρωες»  που κάθε φορά ζωντανεύει ο θίασός της στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Το Φεστιβάλ Ολύμπου αφουγκράζεται αυτό που θέλει ο κόσμος και πάντα λέμε ότι είναι ένας λαϊκός θεσμός,. Το καθετί  που παρουσιάζεται εδώ είναι με ιδιαίτερα προσεγμένη φροντίδα και πάνω από όλα βέβαια εξασφαλίζεται η ποιότητα. Αυτό που θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους θεατές και ιδίως στα παιδιά, είναι κάποια μηνύματα, έτσι ώστε το Φεστιβάλ, πέρα από το θέαμα και την ψυχαγωγία, να προσφέρει και διαπαιδαγώγηση. Νομίζω τα καταφέραμε και αυτό αποδείχθηκε απόψε, αφού το θέατρο ήταν γεμάτο και έτσι βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη. Όλη αυτή η κατάσταση μας αφήνει ικανοποιημένους, θεωρούμε ότι πορευόμαστε καλά και μπορούμε για του χρόνου να σχεδιάζουμε ακόμη καλύτερα πράγματα.»
Τέλος, την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Κώστας Μυστακίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, τονίζοντας ότι: «Ήταν τόσο εξαιρετική η παράσταση αυτή, γεγονός που φαινόταν στα πρόσωπα τόσο των παιδιών, όσο  και των μεγάλων, αφού για πολύ ώρα ο κόσμος έμεινε μετά το τέλος στις κερκίδες του θεάτρου μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη και συζητούσε. Η πραγματικά μεγάλη παρουσία του κοινού μας συγκίνησε, γιατί αυτή σημαίνει για εμάς και δίψα για θέατρο και αγάπη για το Φεστιβάλ Ολύμπου.»


* Το φωτορεπορτάζ είναι του Ευριπίδη Θεοδοσίου

ΦΩΤΟ:
1.2  Η αθρόα προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή


3.    Από την εξαιρετική απόδοση των ηθοποιών


4.5    Τα αυτόγραφα και η συζήτηση με την Κάρμεν Ρουγγέρη κράτησαν πάνω από μία ώρα



6.    Η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρη Παπαχρήστο