Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗ ΠΛΑΚΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πλάκα Λιτοχώρου 11/8/2013
«….Μεγάλη επιτυχία στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής!!!..»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του κ. Ρέμου, την Παρασκευή 9/8/2013 στο κατάστημά μας και επειδή το θέμα απασχόλησε τόσο τα
πανελλήνια μέσα ενημέρωσης όσο και τα τοπικά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το κοινό – πελάτες μας, που για περισσότερο από είκοσι χρόνια στηρίζουν την επιχείρησή μας, για τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης:
- Κατά τη διάρκεια της συναυλίας διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας στο κατάστημά μας.
- Ελέγχθηκαν οι τρεις ταμειακές μηχανές εισόδου στις οποίες δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.
- Ελέγχθηκαν επιπλέον τέσσερις ταμειακές μηχανές εντός του καταστήματος. Στις τρεις  δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Στην τέταρτη διαπιστώθηκε ότι δήθεν για τριάντα μεμονωμένα δεύτερα ποτά,  αξίας 30Χ10=300 ευρώ, δεν εκδόθηκε νόμιμη απόδειξη, χωρίς  ωστόσο  να ζητηθεί από τους συγκεκριμένους πελάτες να ταυτοποιήσουν  την παράβαση.
- Βρέθηκαν στις ταμειακές μηχανές παραστατικά – αποδείξεις αξίας 43.000 ευρώ. Από  αυτές τις αποδείξεις οι  2.200 περίπου,  αξίας 22.000 ευρώ αφορούσαν  δεύτερα ποτά.
- Η παράβαση των 300 ευρώ αφορά απόδοση ΦΠΑ 69 ευρώ και χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως «όργιο φοροδιαφυγής» , ενώ τα δηλωμένα παραστατικά – αποδείξεις, αξίας 43.000 ευρώ, αφορούν απόδοση ΦΠΑ αξίας 9.890 ευρώ. Δηλαδή διαπιστώθηκε παραβατικότητα 0,69%. Ποιος σώφρων και καλοπροαίρετος παρατηρητής πιστεύει ότι υπήρχε πρόθεση της επιχείρησης να φοροδιαφύγει για 69 ευρώ και να διακινδυνεύσει το κλείσιμό της για 48 ώρες, πλήττοντας έτσι μια εικοσαετή διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται  από την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών και την συνέπεια προς τις υποχρεώσεις της.
- Το  λάθος για το οποίο ευθυνόμαστε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συνειδητή και εκούσια επιλογή.  Το αναγνωρίζουμε, αλλά , ως εκεί.
- Όσον αφορά τον κ. Ρέμο, τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Όμως, για τις δηλώσεις του….«ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».
Τέλος επισημαίνουμε ότι, παρά τις δυσκολίες του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, η επιχείρησή μας θα συνεχίσει να παρέχει τις άρτιες τουριστικές υπηρεσίες της με γνώμονα όπως πάντα,  το σεβασμό στον πελάτη .
Με εκτίμηση
Επιχείρηση «ΜΥΛΟΣ»