Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γιατί σε μια τουριστική περιοχή όπως η Πιερία, τα εστιατόρια δεν σερβίρουν ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΑΣ?

Γιατί δεν έχουν αποκλειστικά τοπικά προϊόντα  Γιατί δεν σερβίρουν την κουζίνα που τρώμε οι ντόπιοι στα σπίτια μας από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας; Γιατί ο Έλληνας ή ξένος
επισκέπτης ( αλλά και εμείς) να έρθει στην Πιερία για να φάει....παρμεζάνα με μπαλσάμικο ξύδι και κοτόπουλο γκόρντον μπλου;!!!!!!!! Μάλλον όλα αυτά θα τα βρίσκει
καλύτερα εκεί από όπου έρχεται.....
Δεν θα ήταν καλύτερα αν κάθε τοπικό εστιατόριο είχε ένα μέρος του μενού του με συνταγές της Πιερίας (3-4 για αρχή) και όσο το δυνατόν περισσότερα Πιερικά προϊόντα και πρώτες ύλες; Ας ξεκινήσει η προσπάθεια από τα πιο σημαντικά εστιατόρια και τα ξενοδοχεία εκεί που οι πολιτικοί μας πηγαίνουν τους "υψηλούς" επισκέπτες τους (άσε που τα περισσότερα τους ανήκουν κιόλας.....). Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο και όλοι θα βγούμε κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη.

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ...