Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Επιθεώρηση στα εξελισσόμενα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 
 Επιτόπιο έλεγχο των παρεμβάσεων, που υλοποιεί η Περιφερειακή
Ενότητα Πιερίας,  πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Επιστημονικό Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά και τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επιθεώρησε τα εξελισσόμενα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που  αφορούν καθαρισμό του καναλιού σε μήκος περίπου 800 μέτρων από την 5η επαρχιακή οδό έως το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Σπυρίδωνα και αποκατάσταση οδοστρώματος στην 5η επαρχιακή οδό Κατερίνη-Γρίτσα και συγκεκριμένα στον κόμβο της Κονταριώτισσας, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας» προϋπολογισμού 380.300,00 € ( με  Φ.Π.Α. 24% ).


Ο καθαρισμός του καναλιού και οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος υλοποιούνται με γνώμονα την αντιπλημμυρική ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής και τη διασφάλιση ασφαλούς και εύκολης μετακίνησης των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής, αντίστοιχα.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας χαρακτήρισε τα έργα άμεσης προτεραιότητας και ζήτησε την επίσπευση των εργασιών, ώστε να γίνει εφικτή η ολοκλήρωση τους το συντομότερο δυνατόν.


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καταβάλλει συστηματική προσπάθεια,προκειμένου να προχωρήσουν  έργα που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές και κατ΄επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών καθώς και θα προστατεύσουν τόσο τους κατοίκους όσο και τις περιουσίες τους από τα πλημμυρικά φαινόμενα» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.