Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΌΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ..ΤΟ. ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Eβδομάδα εθελοντισμού για την πρόληψη πυρκαγιών από τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης


Θα καλύψουν τις βάρδιες στο φυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου  συμμετέχοντας στην δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας

Τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Κατερίνης συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» καλύπτοντας βάρδιες στο φυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου.
«Η αναγκαιότητα συμμετοχής στις πρωτοβουλίες πρόληψης των πυρκαγιών, αναδεικνύεται φέτος στη χώρα μας με το χειρότερο τρόπο»,  επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας σημειώνοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε  καθοριστικά για να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά ανθρώπινες ζωές από την πύρινη λαίλαπα και να μη ζήσει ο τόπος μας ποτέ ξανά τον εφιάλτη των δασικών πυρκαγιών».
«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε»,  δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ «και να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της πρόληψης, της συμμετοχής, της δράσης και του εθελοντισμού  Ήδη έχει ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός μελών της τοπικής οργάνωσης και κομματικών στελεχών που δηλώνουν συμμετοχή με βάρδιες στο φυλάκιο της Πλάκας».

Η ΔΡΑΣΗ
Εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πιερίας,  προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο στον τομέα έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αλλά ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών .
Η πρωτοβουλία της ομάδας  και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή απλών παρατηρητών σε επιλεγμένα σημεία.
Σε αυτά τα σημεία βρίσκονται καθημερινά οι εθελόντριες και οι εθελοντές της ομάδας, σε δύο βάρδιες, και σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ειδοποιούν με το κινητό τους την Πυροσβεστική αναφέροντας αυτό που βλέπουν.
Δεκάδες περιστατικά  αναφέρθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην πάροδο των δέκα χρόνων. 




Βότση 9, 60134 Κατερίνη
Τηλ.2351 304503