Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ: Πολιτική χροιά έχει η ποινική υπόθεση Αρτέμη Σώρρα.

Έχω εκφράσει τεκμηριωμένα στα media από τόν Μάρτιο 2017 υπερασπιζόμενος τόν επικεφαλής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Αρτ.Σώρρα, τήν αιτιολογημένη νομική άποψη και γνώμη μου ότι ένας πολιτικός φορέας δέν είναι εγκλημ. οργάνωση.
Ότι είναι ιδιαίτερα δυσχερές να αποδειχθεί η υποκειμενική &αντικειμενική υπόσταση τού εγκλήματος τού άρθρου 187ΠΚ.
Επίσης και για τήν τέλεση του εγκλήματος τής απάτης άρθρ.386παρ 3 ΠΚ
Όμως οι δημοσιογράφοι που ενημερώνουν τήν κοινή γνώμη και οφείλουν να το πράττουν αντικειμενικά και ανεπηρέαστα επιμένουν να βαπτίζουν τήν Ε.ΣΥ. εύκολα και αβασάνιστα εγκλημ.οργάνωση καθυβρίζοντας έτσι και μειώνοντας ώς άτομα χιλιάδες στελέχη και υποστηρικτές της.
Για τήν φράση"οπαδοί Σώρρα"όπως και για τόν υβριστικό ,μειωτικό χαρακτηρισμό "εγκλημ.οργάνωση"συνέταξα εξώδικες δηλώσεις που απεστάλησαν αρμοδίως.
Η ΕΣΥ με τήν οποίαν διευκρινιστικά σημειωτέον δέν έχω καμία απολύτως ιδεολογική συγγένεια ,αντιμετωπίζεται αναμφίβολα από τα ΜΜΕ σχεδόν ρατσιστικά,προκατειλημμένα και ανήθικα από την πλειοψηφία τών μεγάλων καναλιών
Αν τελέσθηκαν.τα κατηγορούμενα κακουργηματικά η πλημμεληματικά αδικήματα θα αποδειχθεί στο ακροατήριο όταν προσδιοριστεί η δίκη.
Πλήν όμως δημοσιογράφοι όπως ο κ.Πορτοσάλτε του ΣΚΑΙ και άλλοι που εγκωμίαζαν τα απάνθρωπα Μνημόνια προεξοφλούν σχεδόν τήν έκβαση τής δίκης.
Μέχρι τότε που θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμ.Εφετ.Κσκουργ.Αθηνών ο προσωρινά κρατούμενος Αρτ.Σώρρας με βάση το τεκμήριο αθωότητας είναι αθώος και πιο συγκεκριμένα μέχρι τήν τελεσίδικη και αμετάκλητη καταδίκη του.
Επιμένω ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν πέραν του Κώδ..Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να σέβονται απεριόριστα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου όπως αυτά καθορίζονται και προστατεύονται στό Σύνταγμα και τήν ΕΣΔΑ

Β.Νουλέζας
Δικηγόρος